Remco Evenepoel na zijn val in het ravijn
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel na zijn val in het ravijn © Photonews

RECONSTRUCTIE. Hoe Remco Evenepoel van de hemel in de hel belandde: “Hij kwam na zijn koprol vol op beide voeten neer”

WielrennenBekkenbreuk. Geraakte longen. Nacht ter observatie in het ziekenhuis. En vooral: seizoen onherroepelijk voorbij. Tuurlijk moet er deze belangrijke kanttekening bij: dit had verdorie veel slechter kunnen aflopen. Maar toch. Een reconstructie van een dag die zo mooi begon, maar een dramatische wending nam. “Hij is toch een meter of acht à negen diep gevallen.”

17 reacties

 • Ilse Stuyck

  7 maanden geleden
  Ik wens je veel sterkte toe voor u en de familie een een spoedig herstel,Remco je bent waardevolle renner voor vele van ons en den beste van allemaal.
 • Richard Van den Eynde

  7 maanden geleden
  Met een Nibali erbij die zijn verstand op nul zet tijdens deze afdaling...en wat heeft het gebracht. Op minuten gereden en een talentvolle jonge renner met de onervarenheid van deze wedstrijd in gevaar gebracht.
 • Kristof Desmedt

  7 maanden geleden
  Spoedig herstel Remco. Ik ben fan van jou en je team en zal je missen in de Giro. Moet we wel van het hart dat jullie hier in eigen boezem moeten kijken bij the wolfpack. Je was topfavoriet maar iemand in je superteam had je moeten coachen voor wat in de afdaling kon gebeuren met il falco Nibali. Iemand moest je gezegd hebben dat je je niet zot moest laten maken in de afdaling... Steek dit aub niet op de organisatie... soit heel spoedig herstel en heel blij dat je er nog bent
 • Patrick Van bouwel

  7 maanden geleden
  Het zou al helpen als iedere organisator van wielerwedstrijden en wielerploeg een veiligheidscoördinator in dienst zouden hebben en dat deze mensen dan overleggen wat veilig is of veiliger kan gemakt worden
 • Martien van Gompel

  7 maanden geleden
  Beide renners zowel Remco en Wout zijn toppers maar ook die kunnen fouten maken. Beide zijn zelf door hun verkeerde inschatting ten val gekomen gekomen. Het te veel risico nemen breekt ze op. Zij beiden waren telkens de enige die op die plaatsen ten val kwamen. Helaas, maar veel sterkte en spoedig herstel REMCO.
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  10:06
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"