Ruim 6.700 HLN-lezers verkiezen de raid van MVDP in de Amstel Gold Race nog altijd boven zijn krachtsontplooiingen in de Strade Bianche.
Volledig scherm
Ruim 6.700 HLN-lezers verkiezen de raid van MVDP in de Amstel Gold Race nog altijd boven zijn krachtsontplooiingen in de Strade Bianche. © ANP

Raid Amstel Gold Race 2019 blijft strafste stoot MVDP volgens poll bij 6.738 HLN-lezers, Adrie van der Poel zet Strade op één: “Zo’n prachtige wedstrijd”

WielrennenDe strafste stoot van Mathieu van der Poel? Dat blijft na een poll bij meer dan 6.700 HLN-lezers nog altijd de raid in de Amstel Gold Race van 2019. Vader Adrie zet dat exploot daartegenover maar op de derde plaats in zijn persoonlijke top drie. “Jullie vragen wel wat van mij, hoor. Ik kies voor Strade Bianche. Misschien omdat ik nog in het moment van de euforie zit.”

27 reacties

 • Liliane Wuyts

  1 maand geleden
  Voor mij is er toch nog iemand beter en dat is mijn favoriet. Ik supporter voor een Belg.
 • patrick isenborghs

  1 maand geleden
  Bernd , het is niet alleen het kopje , je moet ook de benen hebben en durven te koersen ook al weet je dat je meer kans hebt om te verliezen als te winnen. 9 op 10 is hij diegene die de koers open trekt , is het op 20 km of op 70 km en rijden ze op zijn wiel maakt hem allemaal niets uit
 • Bernd Vaes

  1 maand geleden
  De macht van van der Poel ligt in zijn kopje! Hij weet een koers als geen ander in te schatten, hij schat de capaciteit van de tegenstrevers op het parcours als geen ander in. Hij is dus het voorbeeld van een verstandige renner.
 • Guido De Smet

  1 maand geleden
  Winst in Amstel Gold race , een nooit eerder vertoonde prestatie. Van toen wist ik het : buitenaards!
 • René Pijnacker

  1 maand geleden
  Erwin Van Roy, ik heb een nieuwtje voor u. Mathieu rijdt in een Belgische ploeg.
 1. Stuyven speelt geen rol in finale: “Net niet goed genoeg om te volgen”
  Play
  Wielrennen

  Stuyven speelt geen rol in finale: “Net niet goed genoeg om te volgen”

  Jasper Stuyven reed een alerte koers, maar op het beslissende moment miste hij de slag. In de finale kon hij zo geen rol van betekenis spelen. “Het was een lastige dag. Ik weet niet hoe het vooraan verlopen is, ik was net niet goed genoeg om de versnelling te volgen. We hadden wel Toms (Skujins, red.) vooraan. Het was niet top, maar ook niet superslecht. Ik had graag meer vooraan gezeten in de finale.” Voor Stuyven was het een koers in eigen streek. Hoe heeft hij die ‘thuismatch’ ervaren? “Het was leuk, maar de wegen zijn toch wel nerveus. Ik hoop zondag in de Amstel iets betere benen te hebben en dan zullen we wel zien wat de wedstrijd brengt.”
 1. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool

 2. Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne
  Play

  Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne