.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Ineos Grenadiers

Proefkonijn voor Ganna en ook zijn vrouw had het uurrecord in handen: wie is Bigham, de ‘nerd’ die het record van Campenaerts van de tabellen veegde?

WielrennenDaniel Bigham is de nieuwe houder van het werelduurrecord. Daniel wie? Portret van de onbekende Brit, geheim wapen van Ineos en geobsedeerd door aerodynamica en techniek. “Hij is zeer intelligent.”

4 reacties

 • Lieven tanghe

  3 maanden geleden
  Ganna zal boven de zestig rijden als hij het probeert .
 • Marnix Hemeryck

  3 maanden geleden
  Een renner kan het record aan Wout van Aert ! Maar dat ligt ver van zijn gedachten
 • pierre samaey

  3 maanden geleden
  Dat Gana bang is zegt genoeg over het record, maar men moet eerlijk zijn buuten Vlaanderen kende bijna niemand ook Victor Campenaerts toen hij aan de poging begon. Alkes kan dus.
 • Mieke Ponet

  3 maanden geleden
  Eerst toch wel zien want dat record van Vic is zeer scherp, veel kunnen wel 55 per uur rijden maar één uur dat volhouden is natuurlijk iets anders. Als het zo gemakkelijk was waarom doen er dan zo weinig renners iets mee.
 1. Niels Albert brandt Vanthourenhout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  1

  Niels Albert brandt Vanthouren­hout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”

  Onze columnist Niels Albert zag dit weekend de rentree van de wereldkampioen in het veld. Was het in Merksplas duidelijk dat hij nog niet zoveel op de crossfiets had gezeten, dan zag je daar zondag in Overijse niet veel meer van, klinkt het. Maar het idee dat Pidcock vanaf volgend weekend moeilijk te verslaan zal zijn, daar doet onze columnist niet aan mee. “Als Vanthourenhout in Overijse één belangrijk signaal gaf, dan is het wel dat het kán.” Ook als Van der Poel en Van Aert terugkeren. Vandaar zijn warme oproep: “Werp niet bij voorbaat de handdoek.”