Dylan Teuns en z'n coach en ex-renner Michele Bartoli.
Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Teuns en z'n coach en ex-renner Michele Bartoli. © Belga/Instagram

PORTRET. Wie is Michele Bartoli, ex-renner met een besmeurd verleden en coach die Dylan Teuns naar zege in Waalse Pijl gidste?

WielrennenMet dank aan zijn Italiaanse coach Michele Bartoli (51) won Dylan Teuns (30) de Waalse Pijl. 23 jaar geleden won Bartoli zelf de Waalse Pijl. In ’97 en ’98 was hij de beste in Luik-Bastenaken-Luik, waar Teuns zondag ook start. Portret van een ex-prof uit een duister verleden, die nu een succesvolle wielercoach is.

5 reacties

 • monique bolen

  4 maanden geleden
  Ben altijd fan geweest van Bartoli, een van de mooiste renners op de fiets, zijn stijl en aanvalslust, wat betreft doping hij is nooit betrapt geweest wat je van velen in die tijd niet kon zeggen ,wat die verzorger betrof het is nooit bewezen dat hij er iets mee te maken had
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  4 maanden geleden
  Bartoli reed samen met de Leeuw van Vlaanderen, die andere epoboer uit Gistel.Met zijn onschuldig kindergezichtje en dito stemmetje. Waarom zijn die zijn zeges niet afgenomen en die van Armstrong wel??
 • marc werbrouck

  4 maanden geleden
  Welke renner uit Bartolis periode was geen "arrangeur"? Epo, anabole steroïden...
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Er zijn er nog maar weinigen die niet besmeurd zijn in het heden en verleden Maar wie zonder zonde is ,werpen de eerste steen.
 • Moreno Tecchio

  4 maanden geleden
  Welke besmeurde verleden , eentje die door de pers is uitgevonden ? Hij is nooit positief getest . Hij was een top renner met een zeer mooi palmarès.