Remco Evenepoel trekt volgens ploegleider Wilfried Peeters "puur recreatief" naar een gravelrace in de Verenigde Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel trekt volgens ploegleider Wilfried Peeters "puur recreatief" naar een gravelrace in de Verenigde Staten. © BELGA

Populair bij (ex-)profs en vooral groot in Amerika: wat gaat Remco Evenepoel in Belgian Waffle-gravelrace doen?

WielrennenRemco Evenepoel neemt op 31 oktober deel aan The Hell of the Mid-West, dat is een gravelrace in Lawrence in de Amerikaanse staat Kansas. Evenepoel en zijn ploegmaat Mattia Cattaneo voldoen daarmee aan een sponsorverplichting tegenover Specialized, dat is de Amerikaanse fietsenleverancier van de ploeg van Patrick Lefevere. De vraag is of Evenepoel daarmee ook zijn stuurmanskunsten op onverhard wil aanscherpen. Volgens ploegleider Wilfried Peeters primeert het plezier.

16 reacties

 • Geert Degezelle

  2 maanden geleden
  Bernard Vermeulen: er is geen enkele reden waarom Remco zijn mond zou moeten houden. Moet iedereen de ideale schoonzoon zijn? Mag het gerecht ook een beetje gekruid worden? Was Bernard Hinault een koorknaap? Remco is met verve het grootste Belgische wielertalent sinds Merckx, De Vlaeminck en Maertens. Over enkele jaren zullen we wel zien. Hij heeft nog minstens 12 jaar tijd om een grootse carrière uit te bouwen.
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Dergelijke sponsorverplichtingen zullen er altijd zijn voor vedetten. Dit heeft niets te maken met voorbereidingen of bijleren maar is gewoon een 'acte de presence'.
 • Xavier Debaere

  2 maanden geleden
  meer dan waarschijnlijk niets ... gazettecoureur die een mooi koppel zou vormen met Puck Moonen
 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Soms kan je heel veel talent hebben maar dat wordt verspeelt door je gedrag, een topsporter moet op alle vlak verstandig zijn, en kunnen zijn mond houden, tellen tot 10 voor je iets zegt kan helpen, maar is niet zo eenvoudig als het lijkt.
 • Jean Driesen

  2 maanden geleden
  Zelfs voor een koerske van het honderdste knoopsgat moet de grootste belofte van het Vlaamse wielrennen zich onderwerpen aan het( voor) oordeel van wielrenonkundigen van ook het honderdste knoopsgat. Mag die jongen en zijn omgeving dan nooit iets doen zonder dat de goegemeente daar met zijn lip boven hangt? Zoek zelf een hobby...misschien?