Nairo Quintana.
Volledig scherm
Nairo Quintana. © AFP

Ploegdokter en kine van Arkéa-Samsic weer vrijgelaten, Quintana: “Ik ben een cleane atleet”

WielrennenNairo Quintana (30) ontkent ook maar iets met doping te maken te hebben, nadat bekende raakte dat Franse autoriteiten een vooronderzoek zijn gestart naar een ploegleider en kinesitherapeut van Arkéa-Samsic. “Ik ben altijd een cleane atleet geweest met een feilloos bloedpaspoort.”

  1. Boonen nuanceert uithaal Evenepoel na Ronde van Vlaanderen: “Een heel stom accident, meer was er niet aan de hand met die motor”
    Play
    Wielrennen

    Boonen nuanceert uithaal Evenepoel na Ronde van Vlaanderen: “Een heel stom accident, meer was er niet aan de hand met die motor”

    Een heel stom accident, meer was er niet aan de hand volgens Tom Boonen bij de val van Julian Alaphilippe na een aanraking met een jurymotor in de Ronde van Vlaanderen. Remco Evenepoel haalde meteen uit op Twitter. Naast de winnaar van de Ronde van Polen wezen er ook nog andere beschuldigende vingers naar de motorbestuurder in kwestie. Tom Boonen nuanceert in de tweede aflevering van onze podcast ‘In het Wiel’. “Die mens op de motor kan er helemaal niets aan doen. Het enige waar je misschien over kan discussiëren is of ze niet sneller hadden moeten rijden of helemaal hadden moeten stoppen om de renners duidelijk te maken dat er geen voordeel uit de slipstream te halen is. Renners rijden altijd naar het zog van de motor. Wie één seconde voorsprong kan halen uit die slipstream, doet dat. Op dat moment kon de motard in kwestie ook niet meer weg. Het was een heel stom accident, meer was er daar niet aan de hand.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement