Zelfs in de bergritten van Tour de France ontbrak de pikante bus van Sauna Diana niet, al krijgt die geen blik van de passerende Andy Hampsten.
Volledig scherm
PREMIUM
Zelfs in de bergritten van Tour de France ontbrak de pikante bus van Sauna Diana niet, al krijgt die geen blik van de passerende Andy Hampsten. © Photo News

Pikante pret in het peloton: dit is het portret van de moeder aller wielerbussen, ‘Sauna Diana’

WielrennenDe ‘moeder aller wielerbussen' lijkt dan toch gered. Nadat een brandstichting de beroemde dubbeldekker van Club Diana langs de E19 vlak over de Nederlandse grens vernielde, is een succesvolle crowdfunding opgestart. De bus met die eeuwige pikante dame op de zijkant is dan ook een monument in de wielergeschiedenis. Zonder deze ‘rijdende kleedkamer’ van Corry en Frans Siemons — destijds ook uitbaters van seksclub Sauna Diana — zou er vandaag van de ultramoderne bussen in het profpeloton pas veel later sprake zijn geweest. 

2 reacties

 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Formidabel wat de club- en ploegeigenaars destijds uit hun mouw geschud hebben, puur met commercieel inzicht. Nochtans mensen van eenvoudige afkomst uit de boerenbuiten, zéker onbekend met woorden als PR (tenzij partnerruil, maar da's iets anders) , marketing, business-boosters enz. en nog minder bekend met rondfladderende gladde figuren die die termen als broodwinning hanteren. Top van in het begin, top tot op het eind. Echt iconisch.
 • Jan hertogs

  1 jaar geleden
  Schitterend😂👍👍👍
 1. Topfavoriet Tadej Pogacar weet na vorig jaar dat hij de perfecte finale zal moeten rijden: “Milaan-Sanremo accepteert geen foutjes”
  PREMIUM
  2

  Topfavo­riet Tadej Pogacar weet na vorig jaar dat hij de perfecte finale zal moeten rijden: “Mil­aan-Sanremo accepteert geen foutjes”

  Van God los, koerst Tadej Pogacar tegenwoordig. Er is niemand in de kosmos die zo hard rijdt als hij. Toch zal het nummer één van de wereld, in Milaan-Sanremo (live op VTM), de perfecte finale moeten afwerken. Anders wordt het zonde van de tijd. “In pakweg Luik-Bastenaken-Luik win je automatisch als je de beste bent. In Milaan-Sanremo is dat geen garantie.”
 2. ANALYSE. Een stevige reality check voor Wout van Aert, maar eentje met vijf verzachtende omstandigheden
  PREMIUM
  53

  ANALYSE. Een stevige reality check voor Wout van Aert, maar eentje met vijf verzachten­de omstandig­he­den

  Geen nieuwe zege in Milaan-Sanremo voor Wout van Aert. Onze landgenoot werd derde en erkende dat er niets te doen was aan Mathieu van der Poel. “Hij was de sterkste.” Een stevige reality check voor de kopman van Jumbo-Visma, maar wel eentje met verzachtende omstandigheden. Aan Van Aert om de komende weken niet te vergeten dat de koers niet enkel wordt gereden met goeie benen, maar ook met het hoofd.