Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Piepjonge Magnus Sheffield bekroont overmacht Ineos-Grenadiers in Brabantse Pijl: “We hadden bijna een beloftenploeg in de finale”

WielrennenDe Brabantse Pijl heeft zijn jongste winnaar in zestig jaar tijd gebaard. Neoprof Magnus Sheffield - amper 19 jaar - profiteerde van het overtal van Ineos-Grenadiers in een kopgroep met ook nog Evenepoel, Wellens en Cosnefroy. De Fransman werd tweede, Barguil derde nadat Wellens werd gedeklasseerd na een zwieper in de sprint. 

45 reacties

 • Kim Jaspers

  5 maanden geleden
  Het kunnen niet allemaal ja-knikkers zijn. Peper en zout in koers eindelijk! Sterk gereden Remco
 • Eric De Baeremaeker

  5 maanden geleden
  Deze jongen kan in alle anonimiteit groeien , als het een Belg moest zijn dan stonden de kranten al vol dat het weeral een nieuwe Merckx is . Waar blijven de leeftijdsgenoten van Remco ?
 • dretie munkies

  5 maanden geleden
  Zowel Evenepoel als Wellens verdienen een ferme schorsing !
 • Jacky Linassi

  5 maanden geleden
  Een terechte winnaar. En wat Remco betreft : blijf authentiek. Je maakt de koers, winnen of niet.
 • Jef Berx

  5 maanden geleden
  Zo mag men niet koersen met negen voorop en 3 ploegmaats van Dezelfde ploeg dan mag men niet meewerken Driesen de ploeglijder van Merckx vroeger draait zich om in zijn graf
 1. Geen uitgesproken ambities bij junioren, maar we mogen dromen van eremetaal
  WK wielrennen

  Geen uitgespro­ken ambities bij junioren, maar we mogen dromen van eremetaal

  Op de derde dag van dit WK is het de beurt aan de junioren (17-18 jaar) om de tijdrit te rijden. De meisjes bijten de spits af. De 17-jarige Xaydee van Sinaey uit Schendelbeke start haar tijdrit van 14,1 kilometer om twee uur ‘s nachts Belgische tijd. Van Sinaey werd recent nog zevende op het EK tijdrijden. Toen was de afstand weliswaar 22 kilometer en was Febe Jooris de beste Belgische in de uitslag. Jooris (17) won brons op het EK. “Ik ben voor deze WK tijdrit naar Australië afgereisd en wil er iets van maken, maar een medaille wil ik op voorhand niet claimen. De Britse Zoë Backstedt is de favoriete en ook de Duitse Justyna Czapla en Franse Eglantine Rayer zijn erg sterk”, zegt Jooris uit Deinze, die aan haar tijdrit begint om 2.40 uur Belgische tijd.
 1. Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-tonic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantastisch resultaat”
  Play
  WK wielrennen
  82

  Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-to­nic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantas­tisch resultaat”

  Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. Silvia Persico (Italië) werd derde. “Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies”, vertelde Kopecky meteen na afloop, al besefte ze enkele uren later wel wat voor een straffe prestatie ze heeft geleverd: “Het is een fantastisch resultaat, maar je komt natuurlijk voor die regenboogtrui.”