Philipsen wint na-Tourcriterium in Aalst voor Lampaert en mengt zich met biertje onder de fans, Van der Poel snelst in Boxmeer

WielrennenJasper Philipsen heeft maandagavond, onder ruime publieke belangstelling, het 85e na-Tourcriterium van Aalst gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck haalde het na een sprint met drie van Yves Lampaert en de Welshman Geraint Thomas. Florian Vermeersch won de spurt met een achtervolgende groep van vier, voor Amaury Capiot, Edward Planckaert en Brent Van Moer.

5 reacties

 • adri zuiderwijk

  4 maanden geleden
  Had hier in alle omst gewonnen natuurlijk of was het in Parijs ook afgesproken dus hebben laten winnen?
 • Walter De Vuyst

  4 maanden geleden
  55 à 60000 toeschouwers in Aalst , qua sfeer en ambiance met stip het beste criterium van het land . Deze namiddag ga ik in mijn thuisstad Roeselare de renners wat aanmoedigen , hopelijk is er ook wat publieke opkomst .
 • Patrick Duyck

  4 maanden geleden
  En toevallig waren t de drie die werden rondgetoerd in de auto die,123 werden.Makkelijk als je op voorhand weet wie zal winnen
 • Danny Vanderheyden

  4 maanden geleden
  Die jongen weet blijkbaar nog niet dat ze hem laten winnen hebben. In een criterium staat de uitslag vast voor de start.
 • Guido Boon

  4 maanden geleden
  Ieder om beurt mag eens winnen, dit is op voorhand afgesproken. Vernomen van een oud wielrenner.
 1. Florian Vermeersch keert (tijdelijk) terug naar oude liefde: “In kerstperiode rijd ik vijf crossen”
  Wielrennen
  9

  Florian Vermeersch keert (tijdelijk) terug naar oude liefde: “In kerstperio­de rijd ik vijf cros­sen”

  Voor hij in 2021 hoge ogen gooide op de weg met een tweede plaats in Parijs-Roubaix, was Florian Vermeersch een crosser. Bij de junioren won hij zes crossen en eindigde hij vierde op het EK. Eind december keert de 23-jarige renner van Lotto-DSTNY tijdelijk terug naar zijn oude liefde. “Ik ga vijf crossen rijden, maar verwacht er niet veel van. Het is puur ter voorbereiding op het wegseizoen.”