Philipsen wint na-Tourcriterium in Aalst voor Lampaert en mengt zich met biertje onder de fans, Van der Poel snelst in Boxmeer

WielrennenJasper Philipsen heeft maandagavond, onder ruime publieke belangstelling, het 85e na-Tourcriterium van Aalst gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck haalde het na een sprint met drie van Yves Lampaert en de Welshman Geraint Thomas. Florian Vermeersch won de spurt met een achtervolgende groep van vier, voor Amaury Capiot, Edward Planckaert en Brent Van Moer.

5 reacties

 • adri zuiderwijk

  4 maanden geleden
  Had hier in alle omst gewonnen natuurlijk of was het in Parijs ook afgesproken dus hebben laten winnen?
 • Walter De Vuyst

  4 maanden geleden
  55 à 60000 toeschouwers in Aalst , qua sfeer en ambiance met stip het beste criterium van het land . Deze namiddag ga ik in mijn thuisstad Roeselare de renners wat aanmoedigen , hopelijk is er ook wat publieke opkomst .
 • Patrick Duyck

  4 maanden geleden
  En toevallig waren t de drie die werden rondgetoerd in de auto die,123 werden.Makkelijk als je op voorhand weet wie zal winnen
 • Danny Vanderheyden

  4 maanden geleden
  Die jongen weet blijkbaar nog niet dat ze hem laten winnen hebben. In een criterium staat de uitslag vast voor de start.
 • Guido Boon

  4 maanden geleden
  Ieder om beurt mag eens winnen, dit is op voorhand afgesproken. Vernomen van een oud wielrenner.
 1. Waarom Eli Iserbyt zich geen zorgen moet maken over zenuwaandoening ischialgie: “Het is behandelbaar en het gaat voorbij”
  PREMIUM
  Veldrijden
  2

  Waarom Eli Iserbyt zich geen zorgen moet maken over zenuwaan­doe­ning ischialgie: “Het is behandel­baar en het gaat voorbij”

  En zo heeft het wielrennen er alweer een medische term bij. Eli Iserbyt heeft ischialgie en de vraag is of dat wel of niet een probleem is voor de rest van zijn seizoen. Niet, zegt Iserbyt zelf. Niet, zegt ook dokter Joris Bleyen, neurochirurg aan het AZ Maria Middelares in Gent: “Ischialgie is behandelbaar en het gaat voorbij.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. “Steken Van Aert en co er straks weer bovenuit? Ik wil het nog zien”: onze columnist Niels Albert merkt dat niveau momenteel heel hoog ligt
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  25

  “Steken Van Aert en co er straks weer bovenuit? Ik wil het nog zien”: onze columnist Niels Albert merkt dat niveau momenteel heel hoog ligt

  Een spannende cross, veel toeschouwers én een aangename verrassing, dat zag Niels Albert in de Beekse Bergen. Heeft het veldrijden dan wel Pidcock, Van der Poel en Van Aert nodig? “Ja, want hen wil je altijd zien koersen”, meent onze columnist, die zich afvraagt of zij er straks weer bovenuit zullen steken. “Op sommige omlopen zullen Vanthourenhout en Sweeck een heel eind meegaan.”