Philipsen klopt onder meer Pascal Ackermann in de spurt.
Volledig scherm
Philipsen klopt onder meer Pascal Ackermann in de spurt. © BELGA/VTM Nieuws

Philipsen grijpt de macht in BinckBank Tour met knappe jump: “Ik was verrast dat ik er nog over kwam”

WielrennenJasper Philipsen (UAE Team Emirates) heeft de eerste rit in de BinckBank Tour gewonnen. Philipsen (22) was de snelste van een uitgedund peloton en klopte Mads Pedersen (Trek-Segafredo) en Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe). De finale werd ontsierd door een zware valpartij in de slotfase. Op vier kilometer van de finish ging de helft van het peloton tegen de grond. Oliver Naesen bolde met de hulp van Belgisch kampioen Dries De Bondt over de meet.

 1. Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”

  Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, was zichtbaar geëmotioneerd na diens triomf in Vlaanderens Mooiste. “Dit is een droom, de kers op de taart voor al zijn harde werk. Dit is hem zó gegund, ik ben echt ontzettend blij”, zei Roxanne, die de finale beleefde aan de zijde van Corinne Poulidor, mama van Mathieu en dochter van de vorig jaar overleden Raymond. “We hebben Mathieu op vijf verschillende plaatsen gezien. Een halfuurtje voor de finish zijn we naar hier (Oudenaarde, red.) gekomen en dan was het nagelbijten tot de laatste seconde. Ik ben echt bijna doodgegaan, denk ik. Het was een heel mooi duel tussen Wout en Mathieu en de overwinning is absoluut verdiend. Dit had ik écht niet durven dromen, dit is fantastisch. Dit doet iets met een mens”, aldus Roxanne, die nog bevestigde dat de riem er nu even af gaat. “Mathieu heeft nu een periode rust, hij gaat er heel erg van genieten. Maar hopelijk gaan we dit eerst thuis vieren.”
 2. “Geef hen een eenwieler en ze winnen nog wedstrijden”: Van Aert en Van der Poel hét thema in ‘In Het Wiel’, onze gloednieuwe podcast
  Play
  In Het Wiel

  “Geef hen een eenwieler en ze winnen nog wedstrij­den”: Van Aert en Van der Poel hét thema in ‘In Het Wiel’, onze gloednieu­we podcast

  “Durf jij hen nog veldrijders te noemen?”, zo vraagt onze huisanalist Tom Boonen aan Stijn Vlaeminck wanneer die na een bloedstollende Ronde van Vlaanderen als dusdanig verwijst naar Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De gewezen spurtbom stelt voorts dat de twee alleskunners zijn - “Geef hen een eenwieler en ze gaan waarschijnlijk ook nog wedstrijden winnen” - en claimt ook dat de twee nooit zo ver zouden hebben gestaan, mochten ze elkaar niet hebben gehad. “Eigenlijk zouden ze mekaar een grote bedankkaart moeten sturen met een doos pralines, of misschien een bak bier nu het seizoen gedaan is. Om elkaar te bedanken voor het niveau waarop ze beland zijn.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement