Jasper Philipsen met Xander Meurisse in zijn spoor.
Volledig scherm
Jasper Philipsen met Xander Meurisse in zijn spoor. © Photo News

Philipsen (gebroken tand) en Meurisse (schaafwonden) moeten EK-strijd staken na val in peloton

WielrennenVoortijdig einde van het EK wielrennen in Plouay voor Jasper Philipsen (22) en Xandro Meurisse (28). Onze twee landgenoten kwamen bij een passage aan de streep ten val in het peloton en moesten opgeven.

 1. Victor Campenaerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

  Victor Campe­naerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

  Victor Campenaerts is er niet gerust in. De werelduurrecordhouder en Kristallen Fiets 2018 ligt nog tot eind 2022 onder contract bij zijn huidige team NTT. Maar de hakbijl dreigt voor het Zuid-Afrikaanse WorldTourteam. Volgens zijn manager Jef Van den Bosch is er reële interesse van andere ploegen op het allerhoogste niveau. Campenaerts, die morgen 29 wordt, bevestigt bij Sporza. "Er lopen gesprekken met twee WorldTourteams en mijn huidige ploeg. Maar iets concreets voor 2021 is er voorlopig niet. Zelfs geen aanbiedingen tegen mindere voorwaarden. In de Giro heb ik veel wakker gelegen over mijn toekomst. Meteen ook de verklaring waarom ik twee weken minder presteerde. Het bezorgt me veel stress. Ik wil niet doemdenken en het lijkt me erg onwaarschijnlijk, maar... misschien heb ik zondag wel mijn laatste profwedstrijd gereden."
 2. Op naar een thriller in Milaan na winst Geoghegan Hart in Sestriere, Hindley met gelijke tijdsnotering in het roze
  Giro

  Op naar een thriller in Milaan na winst Geoghegan Hart in Sestriere, Hindley met gelijke tijdsnote­ring in het roze

  Tao Geoghegan Hart heeft de voorlaatste rit in de Giro met aankomst in Sestriere gewonnen. De Brit kon onderweg andermaal rekenen op een indrukwekkende Rohan Dennis en maakte het daarna in een sprintje tegen Jai Hindley af. Wilco Kelderman verloor z’n roze leiderstrui aan ploegmaat Hindley. De Australiër en Geoghegan Hart beginnen morgen in dezelfde tijd aan de slottijdrit van 15,7 kilometer.