Philippe Gilbert.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Gilbert. © Joel Hoylaerts / Photonews

Philippe Gilbert, het afscheidsinterview. 20 jaar profwielrennen in 20 vragen: “Zonder koers had ik dit leven nooit kunnen leiden”

WielrennenBrasserie du Cheval Blanc in Sougné, aan de grotten van Remouchamps. Waar de fans van het eerste uur zich vonden en voor Philippe Gilbert (40) alles begon. “Ca y est. Het is zover’, deelt hij ‘patron André lachend mee. Tijd voor het afscheidsinterview. Twintig jaar profwielrennen in twintig vragen. “C’est un crack, hein. Nondidjo, nondidjo!

12 reacties

 • eric debanne

  4 maanden geleden
  Prachtige wielrenner topkerel ook nog 👍 Grote carrière gemaakt en altijd met de voetjes op de grond...! Zeker een voorbeeld voor de jeugd...👍 Succes verder met je leven 🤞
 • Rudi Van Daele

  4 maanden geleden
  Steengoede renner zonder veel blabla.
 • Leo Gebruers

  4 maanden geleden
  Proficiat Phil,we gaan je missen.En top wielrenner met een gouden hart.Bedankt voor je adembenemende wedstrijden. 👍🥂
 • Ronny Dooms

  4 maanden geleden
  Top atleet en prachtmens daar kunnen sommige nog wat van leren zonder veel show en hoogmoed prachtige dingen verwezenlijkt
 • Eddy DeGoei

  4 maanden geleden
  Heeft ons vele uren plezier bezorgd met zijn manier van koersen. Hij kon elke eendagskoers winnen. En in grote ronden won hij ook geregeld zijn etappe. Met veel panache. Bedankt.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!