Peter Sagan stopt als wegwielrenner aan het einde van dit seizoen.
Volledig scherm
Peter Sagan stopt als wegwielrenner aan het einde van dit seizoen. © Photo News - RV

Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstaptraject’ aan: nog één jaar wegwielrenner, definitief afscheid als mountainbiker in Parijs 2024

WielrennenHet einde nadert. Peter Sagan, gisteren 33 geworden, heeft in San Juan zijn ‘uitstaptraject’ aangekondigd. 2023 voltooit hij op de weg. Om vervolgens nog één keer als mountainbiker toe te leven naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Daarna is het definitief gedaan. “De voorbije vijf jaar heb ik mijn zoon Marlon amper gezien. Nu is het tijd voor hém.”

18 reacties

 • gerard bullen

  2 maanden geleden
  Keigoede renner altijd geweest met soms prachtige uitbeeldingin zulke renners moesten er meer zijn ipv in een strak keurslijf te zitten
 • Marc BAPTIST

  2 maanden geleden
  Steengoede veelzijdige renner die de uitdaging is aangegaan in verschillende disciplines van het wielrennen in alle topwedstrijden. Dit in tegenstelling tot die ene waar een bepaalde pers de mond van vol heeft.
 • Jose Delie

  2 maanden geleden
  Adri , hij vult ook al 3 seizoenen zijn zakken ! En of hij gelijk heeft ! Beetje meer respect voor Greg mag ook wel ! Heeft een prachtig palmares, en heeft ook meermaals Sagan op zijn doos gegeven in grote wedstrijden ! o.a. in de tour !
 • Gerrit defreyne

  2 maanden geleden
  Goede beslissing. Heeft ons veel koersplezier gegeven. Steengoed renner met gevoel voor humor. Was niet op zijn mondje gevallen en was recht door zee. We zullen hem missen. Hopelijk is zijn zoon een aardje naar zijn vaartje en wordt hij ook renner!
 • Ioni smet

  2 maanden geleden
  Beste Peter jij hoeft niets meer te bewijzen wat een carrière we gaan je missen in het peloton
 1. DE LAATSTE BELG. Robbe Ghys over kletsnatte Gent-Wevelgem: “Bij volgwagen andere ploeg gevraagd of ze m’n energiereep konden openen”
  2

  DE LAATSTE BELG. Robbe Ghys over kletsnatte Gent-Wevelgem: “Bij volgwagen andere ploeg gevraagd of ze m’n energie­reep konden openen”

  96ste op iets meer dan elf minuten van winnaar Christophe Laporte. De Laatste Belg van deze week is drievoudig Zesdaagse van Gent-winnaar Robbe Ghys. De 26-jarige renner van Alpecin-Deceuninck combineert de weg met de piste. “Tien dagen geleden zat ik nog in Caïro in 25 graden, dan zorgt Gent-Wevelgem in zo’n omstandigheden natuurlijk voor een kleine schok.”
 2. Kopecky moet in volle finale halt houden, maar ziet ploeggenote Reusser geweldige solo afronden nadat ze in slotkilometers verkeerd rijdt
  3

  Kopecky moet in volle finale halt houden, maar ziet ploeggeno­te Reusser geweldige solo afronden nadat ze in slotkilome­ters verkeerd rijdt

  Marlen Reusser moet niet onderdoen voor Van Aert of Laporte in Gent-Wevelgem. De Zwitserse hardrijdster volbracht een solo van maar liefst 41 kilometer. In de laatste vijf kilometer werd het nog even spannend voor Reusser. Ze nam een verkeerde afslag, maar had een comfortabele voorsprong op de concurrentie. Kopecky reed dan weer een wedstrijd in de achtergrond en moest in de finale halt houden door een val van haar ploeggenote.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.