Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Patrick Lefevere over zijn sponsors, (tijdelijk) loon inleveren en herstel Evenepoel: “Er is iets te optimistisch gereageerd”

WielrennenDe eerste koersen zijn alweer geschrapt, met Remco Evenepoel gaat het minder goed dan verhoopt en in maart zal blijken of hoofdsponsor Deceuninck het contract met Patrick Lefevere wel of niet verlengt. Maar na het crisisjaar 2020 is de wielermanager strijdvaardiger dan ooit tevoren. “Stel dat ik morgen een sponsor vind – die er voor alle duidelijkheid nu niet is – die het dubbele biedt, dan ben ik weg. Of Deceuninck geeft hetzelfde.”

17 reacties

 • Albert Jacobs

  2 jaar geleden
  Zijn entourage en de pers en de sponsors en Remco zelf hebben een beetje te hoog van de toren geblaast
 • Rushmore Peetermans

  2 jaar geleden
  Oei het goudhaantje brengt niet genoeg op voor den ogenblik, de schuld van iemand anders dus. Dat Remco eerst een koers leert rijden met ervaren mensen en dan minder stommiteiten doet.
 • ROGER DEPREZ

  2 jaar geleden
  Ik ben het nog altijd niet vergeten hoe hij zijn eigen renner Gert Steegmans flikte in het kampioenschap van België, maar daar spreekt hij natuurlijk niet over. Gert moest weg bij Lefevere en dat ging moeilijk als Gert kampioen van België werd en de hele ploeg werkte daar aan mee in de laatste kilometers. Mooie teamspirit.
 • Rik Clarysse

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat Lefevere voor discipline stond?? Breng peacock Evenepoel wat nederigheid bij.
 • Germain De Block

  2 jaar geleden
  Dezelfde grootspraak als evenepoel.zou wat nederig mogen zijn en dankbaar dat hij zaken mag schikken in de rechtbank of hij zat vast.
 1. Onze spookrijder over Van Aert en Van der Poel na het opvallende zetelmoment: "Die twee samen is iets raars”
  PREMIUM
  5

  Onze spookrij­der over Van Aert en Van der Poel na het opvallende zetelmo­ment: "Die twee samen is iets raars”

  Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Net voor de E3 Saxo Bank Classic had hij het onder meer nog over het gerucht dat Pogacar en Van der Poel een entente zouden hebben gemaakt, de ongemakkelijke scène in de zetel en wie nu de tofste is: Van Aert of Van der Poel.
 2. Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebreide voorbeschouwing van Michel Wuyts
  PREMIUM
  1

  Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebrei­de voorbe­schou­wing van Michel Wuyts

  Het nieuwe wielerseizoen is intussen van start gegaan, maar er staan nog heel wat interessante koersen op het programma. Dankzij de Wielergids van Het Laatste Nieuws ben je perfect voorbereid op het wegseizoen in 2023. In de HLN-wielergids staat een voorstelling van alle mannen- en vrouwenploegen, de volledige seizoenskalender en een vooruitblik op alle klassiekers en grote rondes. Bovendien voorziet onze analist Michel Wuyts je van een uitgebreide voorbeschouwing. “Het wordt een fantastische lente”, voorspelt hij.
 3. De Lie zeker niet in de Ronde, Ganna twijfelt nog: wie rijdt waar in het Vlaamse voorjaar?
  PREMIUM
  2

  De Lie zeker niet in de Ronde, Ganna twijfelt nog: wie rijdt waar in het Vlaamse voorjaar?

  Ciao Italia, hallo Vlaanderen! Het WorldTour-peloton slaat er de komende drie weken zijn tenten op. Voor zeven topklassiekers op rij - Parijs-Roubaix annexeren we even. Met ‘De Ronde’ als absoluut hoogtepunt. Een hoogmis die Filippo Ganna nog niet definitief afzweert. Maar zeker nog één jaar zonder Arnaud De Lie zal worden gevierd. Maar hoe zit het met die andere grote koersen van bij ons? Van de Classic Brugge-De Panne tot Roubaix, wie rijdt de komende dagen waar?