Patrick Lefevere
Volledig scherm
Patrick Lefevere © Photo News

Patrick Lefevere en Deceuninck-Quick.Step dienen klacht in bij UCI en politie: “Dit was een aanslag van Groenewegen”

WielrennenEen bijzonder scherpe Patrick Lefevere gisteren net na de zware crash in de Ronde van Polen. De manager van Deceuninck-Quick.Step haalde daarbij uit naar de kwalijke rol die Dylan Groenewegen speelde bij de val van Fabio Jakobsen. Eén dag later neemt Lefevere zijn woorden niet terug. “Dit zijn opzettelijke slagen en verwondingen. Er is al een klacht neergelegd bij de UCI.”

70 reacties

 • Michael Vranckx

  11 maanden geleden
  En heeft Fabio hier iets te zeggen?
 • willy lemoine

  11 maanden geleden
  al degene die dit goed praten en naar andere zaken verwijzen kennen er niets van ,dit kan gewoon niet van het midden naar uiterst rechts uitwijken en dan nog twee maal de ellenboog gebruiken dit kan niet ,toch zou ik aanraden van te sprinten in het midden van de rijbaan ,zie maar naar alle grote sprinters allen winnen zij in het midden van de rijbaan voorbeelden genoeg .
 • Erwin Van Roy

  11 maanden geleden
  Wel tot dat de gewone mens hier plots advocaat is en weet te weten wat de regels zijn. Mss dat toch aan advocaten overlaten en niet zomaar iets schrijven die jullie volgende keer volledig anders zien als het is een renner van jullie team is. Want zoals vele is PL en zijn ploeg voor vele een doorn in het oog. Ze veroordelen nu zelfs al vroegere fouten waarbij geen renner zo zwaar gewond is geraakt.
 • Alfons Schepers

  11 maanden geleden
  Gezien ALLE omstandigheden van dit voorval, in somma de ernst van de verwondingen heeft veroorzaakt kan de algehele schuld niet enkel bij Groeneweghen gelegd worden. Zijn actie tijdens de eindsprint kent talloze voorgangers maar met minder ernstige gevolgen. Met name door andere omstandigheden van het parcours. Ook de bouwer hiervan draagt schuld. Ik vrees dus dat Lefevre weinig kans maakt met zijn rechtzaak. Het zal hem enkel geld kosten. Emoties beheersen is ook hier de boodschap.
 • Ilse Mageleiner

  11 maanden geleden
  Wanneer zoiets “de gewone mens” doen, vliegt hij opslag in de gevangenis. Dus wat gaan ze hier beslissen?! Ik hoop eerlijkheid en dus een straf zoals het hoort.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck over de tactiek van Ineos-Grenadiers: “Van een ploeg controlefreaks verveld tot een agressief koersende formatie”
  PREMIUM
  Tour de France

  Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck over de tactiek van Ineos-Grenadiers: “Van een ploeg controle­freaks verveld tot een agressief koersende formatie”

  Geraint Thomas, Richard Carapaz, Richie Porte en Tao Geoghegan Hart. Ineos Grenadiers trekt met vier kopmannen naar de Tour. Is dat voldoende om Primoz Roglic en Tadej Pogacar het vuur aan de schenen te leggen? Onze chef wielrennen volgde de persconferentie van de Britse ploeg en hun kopmannen twee dagen voor de Tour. “Manager Dave Brailsford heeft geen geschiedenis als iemand die de zaken niet duidelijk stelt.”