Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Opvallende wijziging: Milaan-Sanremo gaat dit jaar niet van start in Milaan, maar in Abbiategrasso

WielrennenHet eerste wielermonument van 2023 ondergaat een opvallende wijziging. Milaan-Sanremo zal dit jaar niet langer starten vanuit Milaan. De start van La Primavera verschuift naar Abbiategrasso, een stadje van zo’n 50.000 inwoners dat zo’n 25 kilometer ten westen van Milaan ligt.

3 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Stuurt heel het voorjaar in de war van veel coureurs op deze manier..
 • viaene philippe

  2 maanden geleden
  Jongens wat een circus in de volksmond gaat het altijd Milaan- SAN Remo zijn wat je ook uitvoert .
 • Stephan Priem

  2 maanden geleden
  Maakt weinig uit, de koers begint toch maar op de Poggio.
 1. Wout van Aert bijt van zich af na zege in Harelbeke: “Ik zie er misschien uit als een dommerik, maar ik probeer altijd bij te leren”
  35

  Wout van Aert bijt van zich af na zege in Harelbeke: “Ik zie er misschien uit als een dommerik, maar ik probeer altijd bij te leren”

  Wout van Aert heeft voor het tweede jaar op rij de E3 Saxo Classic gewonnen. Onze landgenoot klopte Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar in een sprint met drie. “Ik onthoud dat ik het ook kan afmaken als het man tegen man is.” En wat was er nu aan de hand met die badkamerpremie op de top van de Tiegemberg? “Ik wou Mathieu en Tadej niet inlichten, anders gingen we er met drie voor sprinten.”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Milaan-Sanremo tien kilometer lopen
  12

  Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Mil­aan-Sanremo tien kilometer lopen

  Wout van Aert behaalde gisteren een derde plaats in Milaan-Sanremo. Met 294 kilometer een zware onderneming, maar dat weerhield hem er niet van om vanochtend te gaan lopen. Van Aert trok er nog voor acht uur ‘s morgens op uit voor een tocht van tien kilometer langs de kustlijn in Ventimiglia, een dorpje ten westen van Sanremo. Hij deed er drie kwartier over, goed voor een gemiddeld tempo van 13,2 kilometer per uur. De volgende koers op zijn programma is de E3 Saxo Classic in Harelbeke van komende vrijdag.