Photo News, Eurosport/GCN
Volledig scherm
© Photo News, Eurosport/GCN

Opvallend: UCI diskwalificeert winnende Marianne Vos na ongeoorloofde ‘puppy paws’ tijdens wedstrijd in Zweden

WielrennenMarianne Vos dacht heel even voor de vierde keer de eendagskoers uit de WorldTour in Zweden gewonnen te hebben. De 35-jarige wielrenster van Jumbo-Visma klopte na 125,7 kilometer in Vargarda haar medevluchters Audrey Cordon-Ragot uit Frankrijk en de Britse Pfeiffer Georgi. Na afloop werd ze echter gediskwalificeerd.

22 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Een overtreding die geen voordeel oplevert voor het winnen van een wedstrijd zou anders bestraft moeten worden. Anders loopt men het risico van willekeur en/of het bevoordelen of benadelen van bepaalde deelnemers.
 • Danny De Mulder

  2 maanden geleden
  Waarom niet uit koers genomen bij overtreding? Niet normaal. laten doorrijden niets zeggen en dan overwinning afnemen, begrijpen wie begrijpen kan. Mariane wij steunen u
 • Dirk Van Den Bossche

  2 maanden geleden
  Maar dat er nog UCI koersen zijn , zoals De Amstel Gold , waar auto's in de weg staan , daar treedt de UCI niet op . Dus eerst zorgen dat ze zelf de regels in acht nemen voor veilig verkeer en dan pas regels voor de renners.
 • Marika Peeters

  2 maanden geleden
  Regels dienen door alle rensters nageleefd te worden, ook de toppers. Maar dat geen enkele andere renster zich hieraan bezondigde tijdens de koers, en toevallig Vos hiervoor de zege ontnomen wordt? Trouwens, hoe lang reed ze zo, bracht ze iemand hierdoor in gevaar? dient ook bekeken te worden. De UCI weet goed genoeg dat indien een topper zoals Vos gesanctioneerd wordt, hun statement, een grotere impact heeft...en voor dezelfde overtreding bij de subtop...sluiten ze hun ogen.
 • Nordin Frichem

  2 maanden geleden
  Regels ok maar hebben ze dan ook in het begin uit gelegd wat de straf zou zijn als je met losse handjes rijd !!
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Cadeautjestijd voor Evenepoel: wereldkampioen neemt fiets en een rode tijdrithelm met regenboogstrepen in ontvangst
  Play
  Wielrennen
  2

  Cadeautjes­tijd voor Evenepoel: wereldkam­pi­oen neemt fiets en een rode tijdrit­helm met regen­boogstre­pen in ontvangst

  Remco Evenepoel mag straks op de Grote Markt van Brussel zijn supporters toespreken, maar eerst wordt hij ingehuldigd als ereburger van Dilbeek. Evenepoel kreeg al heel wat cadeaus. Zo mocht hij onder meer een shirt van Anderlecht met de handtekeningen van alle spelers in ontvangst nemen. De wereldkampioen kreeg eveneens een rode tijdrithelm met regenboogstrepen cadeau. Ook een nieuwe fiets mocht niet ontbreken.
 1. Jan Vertonghen en Oumi hebben begrip voor acties Mathieu van der Poel: “Wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou reageren”
  Wielrennen
  19

  Jan Vertonghen en Oumi hebben begrip voor acties Mathieu van der Poel: “Wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou reageren”

  De koersactualiteit is ondanks de interlandbreak ook Jan Vertonghen niet ontgaan. De Anderlecht-verdediger sprak in een tweet zijn begrip uit voor de reactie van Mathieu van der Poel na diens ruzie zondagochtend in het teamhotel van de Nederlanders met twee tieners. Oumi Rayane, de verloofde van Remco Evenepoel, wenste Van der Poel en zijn vriendin Roxanne veel moed. Ook Sven Nys komt met een steunbetuiging.