Volledig scherm
© Photo News

Opnieuw prijs voor Deceuninck-Quick.Step: Hodeg zorgt voor 31ste zege van het seizoen

WielrennenDe Colombiaan Alvaro Hodeg heeft zijn Belgische ploeg Deceuninck-Quick-Step de 31ste zege van het seizoen bezorgd. Hij was aan het eind van de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen (cat. 2.BC) in de straten van Mandal in een massasprint sneller dan thuisrenners Kristoffer Halvorsen en Edvald Boasson Hagen. De Nederlander Cees Bol (Team Sunweb) blijft leider.

 1. Victor Campenaerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

  Victor Campe­naerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

  Victor Campenaerts is er niet gerust in. De werelduurrecordhouder en Kristallen Fiets 2018 ligt nog tot eind 2022 onder contract bij zijn huidige team NTT. Maar de hakbijl dreigt voor het Zuid-Afrikaanse WorldTourteam. Volgens zijn manager Jef Van den Bosch is er reële interesse van andere ploegen op het allerhoogste niveau. Campenaerts, die morgen 29 wordt, bevestigt bij Sporza. "Er lopen gesprekken met twee WorldTourteams en mijn huidige ploeg. Maar iets concreets voor 2021 is er voorlopig niet. Zelfs geen aanbiedingen tegen mindere voorwaarden. In de Giro heb ik veel wakker gelegen over mijn toekomst. Meteen ook de verklaring waarom ik twee weken minder presteerde. Het bezorgt me veel stress. Ik wil niet doemdenken en het lijkt me erg onwaarschijnlijk, maar... misschien heb ik zondag wel mijn laatste profwedstrijd gereden."
 1. KOERS KORT. Nu ook officieel: Jelle Wallays trekt naar Cofidis - Nikolas Maes en Adam Hansen houden het voor bekeken
  Koers kort

  KOERS KORT. Nu ook officieel: Jelle Wallays trekt naar Cofidis - Nikolas Maes en Adam Hansen houden het voor bekeken

  Het hing al even in de lucht en is nu ook officieel. Jelle Wallays verlaat Lotto Soudal en zet zijn carrière verder bij Cofidis. Hij ondertekende bij de Franse WorldTourploeg een contract voor een jaar. De 31-jarige Wallays is onder meer een tweevoudig winnaar van Parijs-Tours (2019 en 2014). Ook Dwars door Vlaanderen (2015) en een etappe in de Vuelta (2018) staan op zijn erelijst. In totaal behaalde hij tot dusver acht profzeges.