Links: Tadej Pogacar reed nog even door tot in het Bos van Wallers voor een selfie.
Rechts: Marco Marcato en Pogacar verkennen de stenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Tadej Pogacar reed nog even door tot in het Bos van Wallers voor een selfie. Rechts: Marco Marcato en Pogacar verkennen de stenen. © Twitter/VTM

Op kasseienverkenning met Tourwinnaar Tadej Pogacar: “Ooit start ik zeker in Parijs-Roubaix”

WielrennenDaags na zijn verbluffende Ronde van Vlaanderen (vierde) reed Tadej Pogacar alweer over de kasseien. Niet de Vlaamse deze keer, maar de Noord-Franse. De Tourwinnaar verkende de elf kasseistroken van de vijfde rit uit de Tour de France en keek zijn ogen uit. “Dit wordt een cruciale rit in de Tour.”

13 reacties

 • Rudi Raeps

  4 maanden geleden
  Pogacar is een absolute klasbak maar ik vrees morfologisch niet geschikt om als lichtgewicht over de kasseien te dokkeren. Hier is een MVDP of WVA zeker in het voordeel. @wim rooyakkers, Wout een halve Hollander ? Zowel Wout als zijn ouders zijn van de Kempen. Het is MVDP die geboren is in Belgie uit een Nederlandse vader en Franse moeder.
 • Seppe Goossens

  4 maanden geleden
  Je moet MvdP toch wat hoger aanslaan in zulke harde maar redelijk vlakke wedstrijden. Die trapt op belangrijke momenten vermogens die uitzonderlijk zijn. In de ronden, bergop, is het een ander verhaal.
 • Jos Denis

  4 maanden geleden
  In het zicht van de eindstreep en ook daarna veranderde de Sloveen in een “kleine” mens en verloor hij de pedalen. Hopelijk slechts een jeugdzonde. van der Poel rijdt altijd met open vizier. Dat siert hem.
 • bryan de ceuster

  4 maanden geleden
  Pogacar gaat Roubaix echt nooit winnen. Kasseien liggen hem niet en er zijn nauwelijks hoogtemeters. Merckx was toch nog van een ander kaliber hoor.
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Wat hebben sommigen toch met die Hollander, Wout is voor de helft Hollander. Wat is het verschil..
 1. Nederlands criterium laat Tourwinnaar Vingegaard invliegen en strikt Van Aert voor afscheid Dumoulin, maar die haakt ziek af
  Wielrennen
  3

  Nederlands criterium laat Tourwin­naar Vingegaard invliegen en strikt Van Aert voor afscheid Dumoulin, maar die haakt ziek af

  Van een domper gesproken. Tom Dumoulin moet ziek afzeggen voor de Profronde van Etten-Leur. Het had zijn laatste wedstrijd op Nederlandse bodem moeten zijn, gevolgd door een afscheidsfeestje. Het criterium haalde alles uit de kast gehaald om Tourwinnaar Jonas Vingegaard te overtuigen. Dat lukte, de Deen komt overgevlogen met een privéjet. Ook Wout van Aert tekent present. Zij het dan alleen voor de wedstrijd.
 2. Lotte Kopecky kroont zich tot Europees kampioene puntenkoers: “Er kan altijd nog een medaille bij, maar mijn EK is nu al geslaagd”
  Play
  EK wielrennen
  20

  Lotte Kopecky kroont zich tot Europees kampioene punten­koers: “Er kan altijd nog een medaille bij, maar mijn EK is nu al geslaagd”

  Tweede race voor Lotte Kopecky op het EK baanwielrennen en weer was het bingo: de 26-jarige gaf een master class in de puntenkoers en voegde na WK-goud nu ook nog EK-goud aan haar collectie toe. En ze is nog niet voldaan: maandag wacht het omnium. “Ik ben al tevreden met de medailles die ik heb maar er kan er nog altijd eentje bij.”