Op bezoek op de boerderij van sprintsensatie Arnaud De Lie: “Vroeger hielp ik m’n vader met alles, nu ben ik enkel nog de melker”

Wielrennen20 lentes jong, neoprof en na zijn zege in de Ronde van Limburg al zes keer gewonnen dit seizoen. Boerenzoon Arnaud De Lie steekt meer dan zijn neus aan het venster in het profpeloton. Onze wielerjournalist Jonas Decleer ging hem midden maart bezoeken en had het met De Lie over zijn twee liefdes: de fiets en de boerderij. “Vroeger hielp ik m’n vader met alles, nu ben ik enkel nog de melker. Maar mijn pa begrijpt me, hij is zelf zot van de koers.”

6 reacties

 • pierre de smet

  8 maanden geleden
  Simpele en eerlijke kerel , geef ons nog wat meer als deze en we kunnen hopelijk nog eens de tour winnen samen met Remco twee toppers die er willen voor gaan . Gelukkig hebben ze een goede begeleiding . En krijgen ze kansen , wat in het voetbal niet gebeurt .
 • André Uyttendaele

  8 maanden geleden
  Prachtig die causerie in dat openlucht café zonder toog of drank. Wat voor een geniaal genie heeft dat nieuwe concept uitgedacht?
 • Guy Van Severen

  8 maanden geleden
  Prachtatleet ! Wij supporteren zeker voor hem !
 • Hans Loyaerts

  8 maanden geleden
  Topkerel.
 • jos vrys

  11 maanden geleden
  Heeeel fijne gast !
 1. “Jij was Van der Poel en Van Aert bijeen”: onze columnist wuift afscheidnemende Peter Sagan uit
  PREMIUM
  WIELRENNEN
  7

  “Jij was Van der Poel en Van Aert bijeen”: onze columnist wuift afscheidne­men­de Peter Sagan uit

  Vrijdag maakte Peter Sagan (33) bekend dat dit seizoen zijn laatste zal zijn op WorldTour-niveau. In 2024 na, een half jaar op lager niveau en na de Spelen van Parijs, waar hij als mountainbiker naartoe wil, is het helemaal over. Onze columnist neemt al een voorschot op het definitieve afscheid “van een uitzonderlijk fenomeen, van een clownesk kampioen met een onuitputtelijk reservoir”. En hoopt stiekem nog op een laatste exploot van de drievoudige wereldkampioen. “Ik gun je nog wel een E3 Saxo of een Gent-Wevelgem. Van ganser harte.”
 2. De Argentijnse bromance tussen Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel is geen toeval: “Ik hou van gemotiveerde jongens”
  PREMIUM
  Wielrennen

  De Argentijn­se bromance tussen Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel is geen toeval: “Ik hou van gemotiveer­de jongens”

  Fate brings people together. Je moet het Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel niet vertellen. Maar hun band reikt veel verder dan een Instagrampost of geslaagde lead-out. De Europese kampioen legt uit waarom het zo goed klikt met de wereldkampioen. Een bromance die tot resultaten leidt: “Remco steekt zijn doelen en dromen niet weg. Ik vind dat mooi.”