.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Onze huisanalist Tom Boonen: “Dat het mentaal te zwaar was voor Van Aert? Ik vind dat dubbel”

WielrennenGeen Belgische medaille(s) in het tijdrijden op de Olympische Spelen. Dat zag ook onze huisanalist Tom Boonen. “Remco Evenepoel moet beginnen denken in functie van volgend jaar, want het oplapwerk van dit seizoen werkt niet.”

25 reacties

 • mario lafere

  1 jaar geleden
  Ik begrijp Wout. Hij heeft geen fouten gemaakt . Het was een prachtig parcours totnogtoe. Hij zal terug sterk zijn voor het WK. Ik geloof erin voor 2 x goud in Belgie. Wout ik steun u.
 • Gilbert Gendarme

  1 jaar geleden
  Het is nu wel duidelijk dat Roglic geen teamplayer is, het zaterdag laten lopen om niet in dienst van pigacar of wout te moeten rijden en 3 dagen later er zo duidelijk boven uit stekn. Remember Imola.
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  De beste heeft gewonnen, zo simpel is dat!
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Na Eddy MERKX ,is Wout tot nu toe de beste wielrenner die België ooit gehad heeft en nog heeft,noem een renner die er in de winter staat ,in de klassiekers, en in de Tour, misschien nog Roger ,maar dan ,gaapt er toch een enorm gat,
 • Diego Pepre

  1 jaar geleden
  Wout was op dit parcours altijd achter Roglic geëindigd. Zilver was wel mogelijk geweest als hij bij de wegrit niet zo diep was geweest. Maar dan had hij daar wellicht geen medaille gehad, dus is het beter zo want wegrit is nog altijd iets mooier dan de tijdrit. En eendagsvliegen. Carapaz, Pogie, Roglic en ook Dennis zijn geen eendagsvliegen.Van de medaillewinnaars had enkel Dumoulin dit jaar nog geen overwinning op World Tour niveau.
 1. Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”
  WK wielrennen
  14

  Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”

  Gisteren door omstandigheden bij anderen niet uit de verf gekomen op het WK wielrennen in de Mixed Team Relay met Nederland, maar vergis u niet: Mathieu van der Poel is wel degelijk klaar om een gooi te doen naar de wereldtitel in Wollongong. En daarna? “Er is nog niets beslist. Lombardije of misschien vroeg de cross in.”
 2. Belgische beloften kleuren WK, maar schieten finaal tekort: wereldtitel is voor Kazak Yevgeniy Fedorov
  WK wielrennen
  5

  Belgische beloften kleuren WK, maar schieten finaal tekort: wereldti­tel is voor Kazak Yevgeniy Fedorov

  Geen vijfde Belgische medaille op het WK wielrennen in Wollongong. De Belgische beloften reden met een sterke Alec Segaert op kop een goeie wegrit, maar schoten finaal tekort. Yevgeniy Fedorov (prof bij Astana) werd wereldkampioen voor Mathias Vacek. Wereldkampioen tijdrijden Soren Waerenskjold werd derde. Jenno Berckmoes was eerste Belg op een tiende plaats, eerder deze ochtend pakte Vlad Van Mechelen wel eremetaal bij de junioren.
 1. “We hadden moeten stoppen met rijden”: kritiek van binnen de ploeg op tactisch plan van Franse bondscoach Thomas Voeckler, die wijst naar suprematie van Evenepoel
  Play
  WK wielrennen
  5

  “We hadden moeten stoppen met rijden”: kritiek van binnen de ploeg op tactisch plan van Franse bondscoach Thomas Voeckler, die wijst naar suprematie van Evenepoel

  Geen WK-hattrick voor Frankrijk. En dat heeft alles te maken met de suprematie van Remco Evenepoel, vindt bondscoach Thomas Voeckler. Maar onze zuiderburen vragen zich toch af of ze ook niet te voortvarend hebben gekoerst - naar het etiket van de coach. Renner Valentin Madouas: “Er had meteen een belletje moeten gaan rinkelen wat er zou kunnen gebeuren met Remco mee in de groep.”
 2. “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoonscherm en verklaart opvallend zegegebaar
  Play
  WK Wielrennen
  41

  “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoon­scherm en verklaart opvallend zegegebaar

  Onze man in Australië, Stijn Vlaeminck, had een verrassing voor Remco Evenepoel (22). Een kort videogesprek met het thuisfront - met verloofde Oumi en ouders Patrick en Agna. Evenepoel toonde zijn medaille. De ogen blonken, de kusjes volgden. “Dit is puur geluk, hé.” Evenepoel verklaarde ook nog zijn opmerkelijk vingertje op de mond wanneer hij over de meet reed. Volgende zondag wordt Evenepoel gehuldigd op de Brusselse Grote Markt.