Mathieu van der Poel tankte gisteren vertrouwen met winst in Dwars door Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel tankte gisteren vertrouwen met winst in Dwars door Vlaanderen. © Photo News/HLN

Onze chef wielrennen ziet dat Mathieu van der Poel terug is. Of toch niet helemaal? “Het zal zondag anders moeten”

WielrennenMathieu van der Poel (27) zette gisteren met winst in Dwars door Vlaanderen zijn favorietenstatus voor de Ronde van Vlaanderen kracht bij. Dat zag ook onze chef wielrennen, al mag het zondag toch nog ietsje meer zijn. “Het kostte meer bloed, zweet en tranen dan we van Van der Poel gewoon zijn.”

44 reacties

 • Andy Van Daare

  14 uur geleden
  WvA is zelden wieltjeszuiger, Id Tour reed hij dagen aan een stuk het hele peloton kapot op zijn eentje dat men jankte, reed MVDP volledig los id bergrit die hij won met minuten voorsprong, reed Pogacar eraf voor Vingegaard in een andere bergrit, tijdritten etc, hij hoeft geen wiel te zuigen. Als WVA zijn beste vorm te pakken heeft kan enkel een allerbeste Pogacar, Remco, Mvdp of Ganna hem volgen, in zijn wiel... Wieltjeszuigen doen ze allemaal, ligt vaak ad vorm dag, meer niet. Deze zondag scha
 • lode wijk

  12 maanden geleden
  Het wieltjes zuigen kan hij terug al, maar als hij niemand heeft om te zuigen dan zal hij zelf uit zijn pijp moeten komen en dan wint hij nooit.
 • Hedwig Beernaert

  1 jaar geleden
  Schrijf maar op: MVDP is de enige topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Hij is een winner pur sang.
 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  Statistieken zijn niet allesbepalend om de grootsheid van een renner te bepalen. Hetgene hun het unieke gehalte geeft is bij een Pogacar of MvdP, dat deze zeer explosieve renners zijn die een koers durven hardmaken, een imponerende solo tussen 20 en 70km aankunnen, vaak met succes, hiervoor geen legertje knechten nodig hebben en nooit geen ploegmaat onder de bus gooien als ze verliezen....alle kwaliteiten die Wout niet bezit en de reden waarom Pogacar en MvdP meer bewondering krijgen.
 • Johan Maddens

  1 jaar geleden
  Peeters Francis , ik heb de statistieken van de laatste twee jaar bekeken van Van Aert .De Omloop , Strada Bianchi , Milaan San Remo , Amstel Gold Race , E 3 Prijs , Gent Wevelgem , 7 rittten in de Tour , Ronde van Groot Brittanie Kampioen V Belgie , tweede WK Tijdrijden , tweede Olympisch Kamp en al zijn podium plaatsen .Dit in twee jaar tijd op de weg !!
 1. PODCAST. “Fabian zwaaide de mensen toe alsof hij God was: Ik ben God en ik ben de koning”
  Fiets van Cancellara

  PODCAST. “Fabian zwaaide de mensen toe alsof hij God was: Ik ben God en ik ben de koning”

  In de tweede aflevering van de HLN-podcast ‘De Fiets van Cancellara’ ontdekken we een wereld die de gemiddelde sportfanaat zelden te zien krijgt. Een wereld vol druk, concurrentie en vooral héél wat geld. We leren Fabian Cancellara kennen door de ogen van z’n fanclub. En we maken kennis met z’n ijdel kantje. Ook doping overspoelt de wielerwereld. Epo wordt een basisbegrip in het peloton en de ploeg waar Cancellara voor rijdt moet zich bewijzen tegenover sponsors. Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘De Fiets van Cancellara’.
 1. Wout van Aert reageert op incident met vrachtwagen die hem de pas afsneed: “Het was zeker niet veilig, maar bijna dood...?”
  113

  Wout van Aert reageert op incident met vrachtwa­gen die hem de pas afsneed: “Het was zeker niet veilig, maar bijna dood...?”

  Wout van Aert kroop dinsdag tijdens een trainingsrit door het oog van de naald. Een betonmixer had hem in Nederland bijna van de weg gemaaid, zo vertelt Jan Bakelants - die het vanop de eerste rij meemaakte - in de podcast ‘Wielerclub Wattage’. “Het gebeurt bijna dagelijks”, reageerde Van Aert op de persconferentie voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen.
 2. “Een maand samen op een berg zitten, dan word je lotgenoten”: waarom ‘Samen winnen’ bij Jumbo-Visma straffer klinkt dan ‘Vincere insieme’ van Mapei
  PREMIUM
  22

  “Een maand samen op een berg zitten, dan word je lotgenoten”: waarom ‘Samen winnen’ bij Jum­bo-Vis­ma straffer klinkt dan ‘Vincere insieme’ van Mapei

  Omloop (Van Baarle), Kuurne (Benoot), Harelbeke (Van Aert), Wevelgem (Laporte). Nooit won één ploeg die vier kasseiklassiekers in hetzelfde seizoen. Jumbo-Visma deed het met vier verschillende renners. De slogan ‘Samen winnen' weerklonk nooit luider, zeker als de kopman een topkoers gunt aan een helper. Het is de overtreffende trap van ‘Vincere Insieme’ uit de tijd van Mapei. Waarom is dat zo? En wat heeft het nationaal rugbyteam van Nieuw-Zeeland daarmee te maken?