BELGA/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/HLN

Onze chef wielrennen snapt de selectie van Evenepoel, maar: “Een roekeloze aanval zoals in Tokio kan hij zich geen tweede keer permitteren”

WielrennenDe kogel is door de kerk: Remco Evenepoel (21) staat op 26 september in Antwerpen aan de start van de WK-wegrit. Een begrijpelijke keuze, vindt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Tenminste, áls Evenepoel — in tegenstelling tot in Tokio — de gemaakte afspraken naleeft. “Of hij moest in één ruk naar de wereldtitel rijden. Waarmee natuurlijk alles vergeven is.”

22 reacties

 • Eddy DeGoei

  1 maand geleden
  Van Aert heeft zilver gewonnen op de Spelen. Prachtige koers gereden. Goud had nog gekund als Teuns geselecteerd was, de enige die mee was geweest op de Mikuni pass.
 • frans ornelis

  1 maand geleden
  van aert werd op wk 2020 en de olympische spelen perfect afgezet daar waar de koers begon en de strijd tussen de favoriten losbarste maar telkens was er eentje beter en dat was niet de schuld van zijn ploegmakers die hun werk hadden gedaan mercks deed het dan zelf en had geen hulp nodig
 • pierre de smet

  1 maand geleden
  Indien , als , wat het is nog een kleine drie weken en er kan veel gebeuren . Zou zeker één mannetje zetten op VDP en dan niet meer overnemen als die gaat .
 • Lisette Van Eester

  1 maand geleden
  Als Van Aert eens probeert de boel uiteen te ranselen zo Merckx dat vroeger deed en dat hij dan komt praten om kopman te zijn. Ik zie dat niet door hem gebeuren maar wel door Evenepoel .
 • JANSSENS REMEL

  1 maand geleden
  Als Evenepoel op het Belgische kampioenschap niet meewerkt wordt Merlier kampioen .Waar was de bedankt van Van Aert ? Gaat hij zich opofferen voor Evenepoel ? Zie ik niet gebeuren .
 1. Tom Boonen toont geen begrip voor kritiek op crossen in de VS: “Als ze eens het vliegtuig moeten nemen, is het plots te ver”
  Play
  Veldrijden
  17

  Tom Boonen toont geen begrip voor kritiek op crossen in de VS: “Als ze eens het vliegtuig moeten nemen, is het plots te ver”

  Vanavond staat in het Amerikaanse Fayetteville de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden op het programma, de tweede van drie crossen over de plas. De trip naar de VS blijft voer voor discussie in veldritland - is het de inspanningen wel waard? Tom Boonen neemt in HLN Sportcast een duidelijk standpunt in. “Ofwel stop je met zagen en blijf je een Vlaamse sport, ofwel wil je internationaler worden en klaag je niet als je eens het vliegtuig moet nemen.”