Jumbo-Visma mocht vandaag alweer vieren. Deze keer dankzij Primoz Roglic.
Volledig scherm
PREMIUM
Jumbo-Visma mocht vandaag alweer vieren. Deze keer dankzij Primoz Roglic. © AP

Onze chef wielrennen over de dominantie van Jumbo-Visma: “In de zoektocht naar de heilige graal hebben zij het lichtend pad gevonden”

WielrennenDe Tour van Jumbo-Visma: zes ritzeges, groen met Van Aert en geel met Vingegaard. Daarna overwinningen in Polen, Burgos en Denemarken. En in de Vuelta heeft de Nederlandse formatie nu al twee etappezeges en minstens vier dagen rood op zak. Onze chef wielrennen ziet dan ook dat Jumbo-Visma het mondiale wielrennen helemaal domineert. “Patrick Lefevere oordeelt dat Jumbo-Visma op een andere planeet koerst. Als dat zo is, dan is het wel de planeet waar Lefevere met zijn team op moet geraken, wil hij over enkele jaren zelf een grote ronde winnen.”

9 reacties

 • Bernard Deplacie

  5 maanden geleden
  Binnen een jaar is het aan Quick step wanneer al de kaarten samenvallen als voeding, training, materiaal, personeel. Het gaat in golfbewegingen als de focus bij de andere wat minder is door ziekte of wat dan ook.
 • Sophia de smet

  6 maanden geleden
  Niks aan te doen ! Gaat met minuten voorsprong winnen
 • adri zuiderwijk

  6 maanden geleden
  Chef wielrennen gaat er blijkbaar al vanuit dat Remco hem niet gaat winnen dit jaar en de hegemonie van Jumbo tot nu is vnl te wijten aan de tijdrit, Bennett won ook tweemaal overigens en Primoz had slechts een kleine 10 fietslengten voorsprong, zegt nog niets natuurlijk..
 • adri zuiderwijk

  6 maanden geleden
  Tot nog toe kunnen we over koersen amper spreken, niet meer dan een eindsprintje vandaag en daarvoor domineerde Bennett tweemaal dankzij Danny en PL houdt zijn verdachtmakingen beter voor de keukentafel of is ie die 3 musketiers in PR al vergeten?
 • Francois Troch

  6 maanden geleden
  Dominantie, met hulp van andere ploegen
 1. “Van Aert en Van der Poel zagen er niet eens vermoeid uit”: ook Lance Armstrong raakt niet uitgepraat na tweestrijd in Hoogerheide
  13

  “Van Aert en Van der Poel zagen er niet eens vermoeid uit”: ook Lance Armstrong raakt niet uitgepraat na tweestrijd in Hoogerhei­de

  Genieten was het zondagnamiddag van het duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ook voormalig wielrenner Lance Armstrong genoot met volle teugen. Samen met onder meer zijn ex-ploegleider Johan Bruyneel en ex-ploegmakker Georges Hincapie praatte hij in zijn podcast ‘The Move’ na over het WK in Hoogerheide. “De sterren maken de show.”