Een beeld van de Lotto-renners tijdens deze Tour. Vooraan herkent u Philippe Gilbert.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van de Lotto-renners tijdens deze Tour. Vooraan herkent u Philippe Gilbert. © Photo News

Onze chef wielrennen, nu Lefevere het lief van ‘de Loterij’ heeft afgepakt: “Dit Lotto-Soudal mist sexappeal en internationale uitstraling”

WielrennenHoe moet het verder de met de Lotto-ploeg? In 2023 wordt Soudal de nieuwe hoofdsponsor van het team van Patrick Lefevere en eind 2022 verliest ‘de Loterij’ dus de helft van zijn sponsorgeld. “Met jonge renners, minder geld en weinig resultaten zal het niet verbazen dat Lotto in 2023 de WorldTour de rug toekeert”, schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck hieronder in zijn commentaarstuk.

12 reacties

 • Dirk BERX

  10 maanden geleden
  Er zijn in Vlaanderen ook nog echte wielerliefhebbers, die de prestatie van onze jongeren en minder betaalde sporters weten te waarderen. Wanneer gaat de media dit volgen, en niet zwichten voor geld, glitter en knalprestaties van buitenlanders in Belgische (?) Loondienst !
 • Bruno Debruyne

  10 maanden geleden
  Belgische ploeg ja , maar neem de overwinningen van Caleb Ewan (Austalier) weg en wat schiet er nog over :) Veel overroepen renner: Wellens, Gilbert, Degenkolb, De Gendt...
 • jos dedecker

  10 maanden geleden
  Het lijkt me dat DQS met een groter imagoprobleem kampt dan Lotto. DQS bestaat uit een zielloze groep bij elkaar gekochte toprenners, die hun diensten verkopen aan de hoogste bieder. Je ziet dat de zoveelste overwinning van deze ploeg de mensen volledig koud laat.
 • Meert Dominique

  10 maanden geleden
  DC QS heeft weinig te maken met het Belgische wielrennen (buiten sportief directeur Lefevere). Het is de ploeg van Zdenek Bakala (hij betaalt de bankwaarborg) en is dus een Tsjechische ploeg. Lefevere heeft meermaals gezegd dat zonder Bakala er geen ploeg bestaat.
 • Paul Rousseau

  10 maanden geleden
  Met Brent van Moer hebben ze een toekomstige topper. Spurter Caleb Ewan is één van de snelste van het peleton. Nu nog deze renners goed omringen en Lotto doet weer mee in alle wedstrijden!
 1. Belgische coach over de weg terug van Peter Sagan, die nog steeds van groen droomt: “Zijn honger is nog altijd heel groot”
  PREMIUM
  WIELRENNEN
  6

  Belgische coach over de weg terug van Peter Sagan, die nog steeds van groen droomt: “Zijn honger is nog altijd heel groot”

  Opgave op 6 april in de tweede rit van het Circuit de la Sarthe. Sindsdien hadden we van Peter Sagan (32) niets meer gehoord. Zes weken later is de drievoudige wereldkampioen op hoogtestage in Utah in de VS. In de GP Gippingen/Aargau (10 juni) maakt hij zijn rentree. In de Tour strijdt hij voor een achtste groene trui, dit keer met Wout van Aert als tegenstander. Zijn nieuwe coach, Jens Van Beylen schat in: “Peter moest er fysiek en mentaal uit. Noem het een volledige reset.”
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.