.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Onze chef wielrennen: “Gaan coureurs nu echt als wilde beesten koersen? Wat gaat dat geven, straks in de afdaling van de Poggio?”

WielrennenOnze chef wielrennen Marc Ghyselinck ziet hoe iedereen de schuld krijgt na de zware valpartij van Fabio Jakobsen. “De UCI kwam gisteren met een scherpe veroordeling van Groenewegen, maar ze moeten in de eigen boezem kijken.” Hij houdt ook zijn hart vast voor de volgende koersen. 

17 reacties

 • Ruud Hendriks

  1 jaar geleden
  Kan men technisch verhinderen dat een fiets te snel kan? Met auto's kan het, waarom niet met fietsen?
 • franske van gestel

  1 jaar geleden
  Welke sprinter heeft zulke toeren nooit uitgehaald??? (betekent niet dat het goed te praten is)
 • Eric Maes

  1 jaar geleden
  Geen vergelijking mogelijk. Dit was een sprint bergaf met snelheden rond de 70km. In de afdaling van de Poggio zitten veel bochten, en daar zitten ze meer versnipperd. Bij mijn weten, nog nooit een valpartij.
 • Mario Tersago

  1 jaar geleden
  Men moet de 'niet van lijn afwijken'-regel officieel maken en nauwer definiëren.. Wat Dylan deed is gruwelijk en niet goed te praten maar ik zou menig onderstaande criticasters willen oproepen om zelf eens tegen 70km/u op een fiets te lanceren en trachten te strijden voor overwinning. Mensen op een speedpedelec zijn vaak al niet eens capabel om een normaal manoeuvre uit te voeren, laat staan tegen 70 vanuit een peloton wiel aan wiel met je concurrent. Dus regels aanscherpen en specificiëren.
 • Gerrit defreyne

  1 jaar geleden
  Ja, zonder meer! Sport is oorlog. Wie zei dat ook weer? Geld en prestige in onze huidige maatschappij zijn het de enige dingen die tellen. Sporters worden opgefokt, door trainers, managers, sportbestuurders, betaalheren en supporters. Winnen is het enige wat telt. Tweede zijn is een nederlaag!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.