Wout van Aert en Remco Evenepoel na het BK tijdrijden vorig seizoen. Van Aert won er, Evenepoel werd derde.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert en Remco Evenepoel na het BK tijdrijden vorig seizoen. Van Aert won er, Evenepoel werd derde. © PhotoNews

Onze chef wielrennen: "Evenepoel is meer Ronaldo dan Schotte. Niet zoals Van Aert uit klei en modder opgetrokken”

WielrennenWat een heerlijk Belgisch koersweekend hebben we achter de rug, zo vond ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Hij zag een Evenepoel die kwam, zag en won “met een vanzelfsprekendheid die stilaan een beetje ongemakkelijk voelt.” En een even denderende Van Aert. “Het gevaar lag overal, maar Wout sloeg er geen acht op. Winnen zou hij.” Twee toppers, die ook een beetje verschillen van elkaar. “Evenepoel is meer Ronaldo dan Schotte. Niet zoals Van Aert uit klei en modder opgetrokken.” 

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”