Mathieu van der Poel bij zijn exploot richting de Piazza del Campo.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel bij zijn exploot richting de Piazza del Campo. © Getty

Onze analist Tom Boonen twijfelt of Van der Poel nog top zal zijn in Parijs-Roubaix: “Zelfs voor zó’n klasbak is dat niet simpel”

WielrennenOok onze huisanalist Tom Boonen keek zaterdag met open mond naar het exploot van Mathieu van der Poel in de Strade Bianche. De Nederlander stak er met kop en schouders bovenuit, ook omdat Alaphilippe en Van Aert pas later pieken en nog marge hebben. Die ziet Boonen minder bij Van der Poel. En daarom twijfelt hij of de Nederlander nog vijf weken op dit niveau kan fietsen.

49 reacties

 • joeri gielen

  1 maand geleden
  Veel vergeten blijkbaar dat bij De ronde en Parijs roubaix ook veel geluk meespeelt, pech of een val er kan daar veel gebeuren . Hopelijk gaat er weer een top groepje voor de overwinning.
 • Roos De Backer

  1 maand geleden
  Ja, men mag schrijven wat men wilt, momenteel VDP de beste en de toekomst wijst uit wie er de de beste zal zijn in voorjaarsklassiekers. Hopelijk komt VDP op het podium. ROOS.
 • Freddy van Puymbrouck

  1 maand geleden
  VAert kwam wel degelijk om te winnen, niemand laat een koers zoals de Strade Bianche liggen als hij kan winnen. Maar hij kwam gewoon tekort, zelfs al was hij bij de kopgroep gebleven hij zou kansloos geweest zijn tegen vdPoel en dat weet hij zelf heel goed. Adrie zegt dat Mathieu als hij niet te gek doet deze vorm zeker zes weken kan aanhouden, hij kent hem veel beter dan Boonen en daarom geloof ik Adrie.
 • patrick isenborghs

  1 maand geleden
  nu moeten plots alle mooiste nog komen, toen VA won was de strada 1 van de mooiste ?? . Nu brand de lamp bij alle teams om een grote prijs te pakken en dat weten de toppers maar al te goed .Wie geeft de garantie dat er volgende week nog kan gekoerst worden in deze corona tijden .1 besmetting in het team en ze kunnen inpakken zoals alpecin vorige week overkwam . Hopelijk kan als verreden worden op de normale datums & niet zoals vorig jaar daar als verreden werd op 2 maand
 • Antoine Van De Velde

  1 maand geleden
  Peter Baert, Aan 90 % heeft nog nooit iemand een top koers kunnen winnen, een beetje ernstig blijven.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Dirk De Wolf en Johan Museeuw in onze HLN SPORTCAST: “Wout van Aert is dé man van het voorjaar, Pidcock de revelatie”
  Play
  Wielrennen
  1

  Dirk De Wolf en Johan Museeuw in onze HLN SPORTCAST: “Wout van Aert is dé man van het voorjaar, Pidcock de revelatie”

  Een nieuwe week, dat betekent ook een nieuwe HLN Sportcast. In de nieuwste aflevering ontvangt onze wielerjournalist Stijn Vlaeminck niemand minder dan Dirk De Wolf en Johan Museeuw. Uiteraard is de knappe zege van Wout van Aert in de Amstel Gold Race hét gespreksonderwerp. “Hij is de man van het voorjaar.” Maar ook revelaties Tom Pidcock en Mauri Vansevant en de Waalse klassiekers komen aan bod.
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  15:58
 2. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  0:00