Mathieu van der Poel bij zijn exploot richting de Piazza del Campo.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel bij zijn exploot richting de Piazza del Campo. © Getty

Onze analist Tom Boonen twijfelt of Van der Poel nog top zal zijn in Parijs-Roubaix: “Zelfs voor zó’n klasbak is dat niet simpel”

WielrennenOok onze huisanalist Tom Boonen keek zaterdag met open mond naar het exploot van Mathieu van der Poel in de Strade Bianche. De Nederlander stak er met kop en schouders bovenuit, ook omdat Alaphilippe en Van Aert pas later pieken en nog marge hebben. Die ziet Boonen minder bij Van der Poel. En daarom twijfelt hij of de Nederlander nog vijf weken op dit niveau kan fietsen.

49 reacties

 • joeri gielen

  2 maanden geleden
  Veel vergeten blijkbaar dat bij De ronde en Parijs roubaix ook veel geluk meespeelt, pech of een val er kan daar veel gebeuren . Hopelijk gaat er weer een top groepje voor de overwinning.
 • Roos De Backer

  2 maanden geleden
  Ja, men mag schrijven wat men wilt, momenteel VDP de beste en de toekomst wijst uit wie er de de beste zal zijn in voorjaarsklassiekers. Hopelijk komt VDP op het podium. ROOS.
 • Freddy van Puymbrouck

  2 maanden geleden
  VAert kwam wel degelijk om te winnen, niemand laat een koers zoals de Strade Bianche liggen als hij kan winnen. Maar hij kwam gewoon tekort, zelfs al was hij bij de kopgroep gebleven hij zou kansloos geweest zijn tegen vdPoel en dat weet hij zelf heel goed. Adrie zegt dat Mathieu als hij niet te gek doet deze vorm zeker zes weken kan aanhouden, hij kent hem veel beter dan Boonen en daarom geloof ik Adrie.
 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  nu moeten plots alle mooiste nog komen, toen VA won was de strada 1 van de mooiste ?? . Nu brand de lamp bij alle teams om een grote prijs te pakken en dat weten de toppers maar al te goed .Wie geeft de garantie dat er volgende week nog kan gekoerst worden in deze corona tijden .1 besmetting in het team en ze kunnen inpakken zoals alpecin vorige week overkwam . Hopelijk kan als verreden worden op de normale datums & niet zoals vorig jaar daar als verreden werd op 2 maand
 • Antoine Van De Velde

  2 maanden geleden
  Peter Baert, Aan 90 % heeft nog nooit iemand een top koers kunnen winnen, een beetje ernstig blijven.
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"