Tim Merlier.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Merlier. © Photo News

Onze analist Tom Boonen over de toekomst van Tim Merlier bij Quick.Step en zijn ‘match’ met Jakobsen: “Wie van hen gaat de nummer één zijn?”

WielrennenWas Tim Merlier vandaag de snelste in de sprint op het BK in Middelkerke? Onze analist Tom Boonen denkt van niet. “Hij was wel de meest efficiënte. Hij bewaart zijn cool en dat was vandaag cruciaal. Heb je die sprint goed bekeken? Dat was pure chaos.” De goedlachse en vriendelijke Merlier wordt soms braaf genoemd, maar daar is onze huisanalist het niet mee eens. “Als hij op de fiets kruipt is hij keihard. Ik heb Merlier nog niet te veel cadeau’s zien uitdelen.”

7 reacties

 • Marc Emiel

  1 maand geleden
  Ik dacht dat Merlier graag de tour rijdt. Lijkt me weinig kans voor te bestaan bij QS. Zal wel andere mooie koersen winnen.
 • wim rooyakkers

  1 maand geleden
  Mooie kampioen, maar zijn seizoen zit er grotendeels op vrees ik,door zijn contract niet te verlengen en dan nog naar de grote concurrent Quick step te vertrekken.
 • patrick vandeputte

  1 maand geleden
  Tommeke was toch ook niet alleen kopman bij QS. Merlier gaat genoeg kansen krijgen, zo werkt QS.
 • Patrick Vandeputte

  1 maand geleden
  Freddy, blijkbaar heb je nog nooit gezien dat ze daar altijd 2 sprinters hebben die elk een eigen parcours volgen tijdens het seizoen en dus bijna nooit hun botten moeten afdraaien voor de andere.
 • Rik Cappelle

  1 maand geleden
  Denkt die misschien dat ze bij Quick Step maar 1 spurter vandoen hebben ? Of dat Jakobsen alle 3 de grote ronde's gaat rijden en nog de kleinere ronden ook.