BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Officieel: Peter Sagan verlaat BORA-hansgrohe na dit seizoen

WielrennenHet hing al een tijd in de lucht, maar is nu ook officieel: eind dit jaar komt er een einde aan het huwelijk tussen Peter Sagan (31) en BORA-hansgrohe. Dat bevestigde de Duitse formatie in een persbericht. Ook de Duitse sprinter Pascal Ackermann (27) neemt na dit seizoen afscheid van de ploeg.

4 reacties

 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Verandering van lucht doet soms wonderen,en Sagan heeft de afgelopen tijd flink wat tegenslagen gehad,relatie problemen, besmet met corona,en enkele stevige keren tegen de grond deden ef geen goed aan,maar Sagan afschrijven? Ñee ?
 • Eduard Dierckx

  2 maanden geleden
  Dat Sagan op zijn retour is dat is nog niet gezegd. Hij werd in de Tour van zijn sokken gereden door Caleb Ewan (onvrijwillig) met als gevolg knieblessure en operatie. Hij kon zodoende zijn werkelijke waarde niet tonen. Hij is een pracht atleet met een gigantisch palmares maar sommigen hier kunnen het licht in zijn ogen niet zien, zielig!
 • ivan van malder

  2 maanden geleden
  Onze renners hebben hun uiterste best gedaan op deze OS, het kan niet altijd prijs zijn. Dat alle criticasters eens naar hun eigen prestaties in hun leven kijken, presteren zij elke dag op topniveau?
 • ivan haerinck

  2 maanden geleden
  Laten we positief blijven en jonge renners een kans gunnen top 10 in Tokio is nog altijd heel sterk. Fietsen is een harde sport waar waardering op zijn plaats is.
 1. Een onvergetelijke dag: jonge koersfan die zaterdag drinkbus kreeg van Eenkhoorn wordt rondgeleid op teambus Jumbo-Visma en mag zelfs mee het startpodium op
  Play
  Wielrennen
  43

  Een onvergete­lij­ke dag: jonge koersfan die zaterdag drinkbus kreeg van Eenkhoorn wordt rondgeleid op teambus Jum­bo-Vis­ma en mag zelfs mee het startpodi­um op

  Een prachtig moment in de Tour of Britain gisteren. In volle finale, op een kilometer of 10 van de aankomst in Edinburgh, kreeg de kopgroep van vijf het gezelschap van een zesde pion. Voor eventjes dan toch. Een jonge knaap, Xander Graham, trok zich op het voetpad in gang en reed in volledig tenue even mee met de grote jongens. Pascal Eenkhoorn, ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma, had dat gezien en bezorgde het kind de dag van z'n leven. De Nederlander reikte de drinkbus aan, en de jongen pakte die als een volleerde profrenner aan. Het leverde mooie beelden op. De zege van Yves Lampaert stond zo even wat meer in de schaduw.