Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Nu ook sportieve gevolgen voor Alexandre Greniez: renner die telefoon tegen hoofd van ex-vrouw wierp en werd veroordeeld, moet op zoek naar nieuwe ploeg

WielrennenTeam TotalEnergies, de ploeg van ex-wereldkampioen Peter Sagan, heeft in een tweet bekend gemaakt dat het contract van Alexandre Geniez per direct wordt ontbonden bij de Franse wielerploeg. De 34-jarige Fransman werd begin maart veroordeeld voor huiselijk geweld tegen zijn ex-vrouw Lucie Garrrigues en kreeg een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel. In zijn carrière won Geniez drie etappes in de Vuelta als renner van AG2R.

0 reacties

 1. Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  4

  Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”

  Is er een dokter in de zaal? Rune Herregodts (24) - roepnaam ‘Den Dok’ - is vierdejaars student geneeskunde en verdedigt vandaag als enige man de Belgische kleuren op het EK tijdrijden in München. “Voor de top acht zou ik tekenen.” Daarvoor rekent Herregodts ook op marginal gains, al is dat niet evident. “In de Tour zag ik dat veel tijdrijders met een brede tijdrithelm reden. Ik heb aan de ploeg gevraagd om mijn helm met de maat small in te ruilen voor een large. Geld voor een windtunnel is er niet.”