Tim Wellens met de polsjes los op het stuur. Dat mag vanaf 1 april niet meer in het peloton.
Volledig scherm
Tim Wellens met de polsjes los op het stuur. Dat mag vanaf 1 april niet meer in het peloton. © BELGA

Nieuwe UCI-regels schieten bij renners in verkeerde keelgat: “We zullen zelf wel beslissen hoe we fietsen en dalen”

WielrennenMeerdere wielrenners hebben op sociale media kritiek geuit op de laatste veiligheidsmaatregelen van de UCI. Na het dalen op de buis is het binnenkort ook verboden om met de polsjes los op het stuur te fietsen. “Dat ze bij de UCI eerst maar eens zorgen dat alles wat binnen hun verantwoordelijkheid ligt in orde is.”

18 reacties

 • Lisette Van Eester

  7 maanden geleden
  Ik heb Merckx Van Looy en Van Steenbergen nooit zo op een fiets zien zitten. Dat waren wel top renners en hebben veel koersen gewonnen .
 • alain syx

  7 maanden geleden
  Wat dan gezegd over een aankomst in dalende lijn waar men kan sprinten op het kamikaze af. Ook georganiseerd door de UCI in de ronde van Polen. Dat is niet gevaarlijk maar goed voor het spektakel voor die hoge pipo's.
 • Ward Berden

  7 maanden geleden
  Wat een flauwekul. Dit zijn professionals, dat is wat anders dan wielertoeristen. Wat is het volgende? Verkeerslichten plaatsen op autocircuits omdat gewone chauffeurs anders te hard doorrijden?
 • jozef van riel

  7 maanden geleden
  Dat zo'n 'super tuck' verboden wordt, kan ik nog begrijpen. Moet er eerst een zwaar ongeluk gebeuren voor men het gevaar inziet? De put pas dempen als het kalf verdronken is!!
 • Rik Vreys

  7 maanden geleden
  Perfect voorbeeld van hoe een onmachtige en vooral ongeïnteresseerde, tenzij het om geld gaat, organisatie probeert om de aandacht van hun absolute onkunde te verleggen door een polemiek op te starten waar er geen nodig is. Rotondes op 500 m van de finish, hordes fotografen 25 m achter de finish, dubbel zo veel motoren in de koers dan deelnemers, knotsgekke sportbestuurders in de volgwagens, dat is allemaal geen probleem en niet gevaarlijk.
 1. Cian Uijtdebroeks kan leven met resultaat: “Ik ging tot op de limiet, maar het was niet genoeg”
  Play
  WK Wielrennen

  Cian Uijtde­broeks kan leven met resultaat: “Ik ging tot op de limiet, maar het was niet genoeg”

  Elf dagen geleden veroverde Cian Uijtdebroeks nog zilver op het EK in Trento, maar op het WK wielrennen viel hij naast de medailles. “Ik ging tot op de limiet, maar het was niet genoeg”, vertelt hij voor de camera van VTM Nieuws. “Ik zit niet in de vorm van mijn leven, maar dramatisch was het nu ook weer niet. Met mijn gewicht had ik ook wat nadeel op het vlakke parcours. Maar uiteindelijk ben ik tevreden, want ik kon gewoon niet beter.”
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.