Quintana en Roglic in de Tour.
Volledig scherm
PREMIUM
Quintana en Roglic in de Tour. © Photo News

Nieuwe UCI-regels over bidons weggooien en dalen op de buis zorgen voor verdeelde reacties in het peloton: “Gaan ze ook een snelheidsbeperking opleggen?”

WielrennenBidons die in het rond vliegen? Als het van de wereldwielerbond UCI afhangt, is dat binnenkort verleden tijd. Wat straks ook niet meer mag: afdalen met het lichaam geprangd tussen zadel en bovenbuis. Te gevaarlijk, oordeelt de UCI. Maar wat denken de renners zelf?

15 reacties

 • Suibian Hunter

  2 maanden geleden
  Inderdaad, goed idee van Luc. Is iets om gemakkelijk bij te houden in een wedstrijd.
 • Ronny Cuypers

  2 maanden geleden
  Ik stem ook voor het idee van Luc. Dan doen al die moto's tenminste ook nog iets nuttig. En verplicht eindelijk ook eens elektrische moto's ipv die lawaaierige stinkmachines.
 • van roy jozef

  2 maanden geleden
  Dat wil ik wel eens zien hoe ze dit gaan oplossen tijdens wedstrijden met die bidons. Een attractie op ze 'n eigen.
 • Marnix Malone

  2 maanden geleden
  @Marc Van De Poel: het is schadelijk voor het milieu net omdat ze zolang meegaan. 100j bidons gooien en niet opkuisen. De grachten en straten zouden vol liggen. Mr voor jouw deur mag dat dus?
 • Michel Vandewiele

  2 maanden geleden
  Waarom mogen die mannen zich altijd veel meer permiteren dan andere mensen, het wordt hier wel stilaan een klassestaat, als ge goed kunt fietsen moogt ge alles, zelfs bidons wegsmijten, wij krijgen daar een gasboete voor. En niet vergeten sommigen moeten zelfs niet in quarantaine !
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Benzema zet Real in Clásico met geweldig hakje op voorsprong
  Play

  Benzema zet Real in Clásico met geweldig hakje op voorsprong

 2. Van den Bergh danst niet uit respect voor overleden prins Philip
  Play

  Van den Bergh danst niet uit respect voor overleden prins Philip