Sven Vanthourenhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Vanthourenhout. © BELGA

Nieuwe bondscoach Sven Vanthourenhout wil tonen dat hij het ook op de weg kan: “Met Patrick Lefevere als gedroomde leermeester”

WielrennenSven Vanthourenhout (39) volgt Rik Verbrugghe op als bondscoach bij de elite. En krijgt meteen af te rekenen met de publieke opinie. Een ex-veldrijder die ons land gaat leiden op de weg? “Ik begrijp de twijfel. Aan mij om ze weg te werken.” Want Vanthourenhout wil oogsten in het superbelangrijke jaar 2021. “Er zitten mooie momenten aan te komen.”

2 reacties

 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  En zeggen dat hij in zijn carrière geen platte prijs gereden heeft. Enkel Sven Nijs aan de wereldtitel geholpen door Vervecken te hinderen. En daarmee is Nijs dus via zijn stroman baas van het volledig wielergebeuren in België! 
 • Marc Sierens

  1 jaar geleden
  Was zo voorspelbaar dat hij het ging zijn,de troeven het goede vriendje van die andere Sven,is West Vlaming en de steun van Lefevre ook west Vlaming 
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 3. UCI-Covidprotocol is mild voor WK veldrijden, Belgen nemen eigen voorzorgen: “Tests, microbubbels en noodscenario’s”
  WK veldrijden

  UCI-Covidproto­col is mild voor WK veldrijden, Belgen nemen eigen voorzorgen: “Tests, microbub­bels en noodscenario’s”

  Met lichte vertraging gaf de Internationale Wielrenunie (UCI) afgelopen weekend het (eerder milde) Covidprotocol vrij voor het WK veldrijden in Fayetteville. “Dat bevat geen spectaculaire, superstrenge ingrepen op de reeds bestaande maatregelen”, zegt Frederik Broché, technisch directeur van de Belgische wielerfederatie Belgian Cycling. “Maar we nemen hoe dan ook onze voorzorgen.”