Het straatmeubilair in de finale van de eerste rit van de Tour de la Provence ging over de tongen.
Volledig scherm
Het straatmeubilair in de finale van de eerste rit van de Tour de la Provence ging over de tongen. © Tour de la Provence

Niet aangeduide verkeerseilandjes in finale eerste rit Ronde van de Provence zorgen opnieuw voor storm van kritiek: “Dit is onbegrijpelijk”

WielrennenDe kop is eraf in de Tour de la Provence. Gisteren won Davide Ballerini voor Arnaud Démare, maar naast de zege van de Italiaan gingen vooral de verkeerseilandjes in de slotfase over de tongen. 

10 reacties

 • Marc Van Horebeek

  5 maanden geleden
  Wegen zijn binnenkort onbruikbaar zogezegd om de veiligheid te verhogen
 • Herman De Gent

  5 maanden geleden
  Renners en ploegleiders zouden bij zo'n aankomsten of parcours niet mogen starten. Dat is de enige oplossing om de laksheid van organisatoren en vooral de UCI een halt toe te roepen. Hoe graag ook de renners en hun ploegleiders willen koersen, dit zou een degelijke waarschuwing zijn voor de organisatoren en de UCI.
 • André Christiaens

  5 maanden geleden
  Heb je vandaag gezien op 700 meter voor de aankomst stonden in een bocht 4-6 vuilcontainers tot bijna de helft op de weg. Waar zitten die politie die de weg moeten keuren om ongevallen te vermijden, tijdens de tour de France doen ze dat toch.
 • Rik Cappelle

  5 maanden geleden
  In de Ster van Besseges in volle finale her en der auto's en vrachtwagens plotseling halvelings op de weg en als toppunt een rond punt waar men aan 70/u kwam op afgestoven op 400m van de aankomst !
 • Freddy van Puymbrouck

  5 maanden geleden
  Enkel kritiek zal niet genoeg zijn, verder komen ze blijkbaar niet en dus kan de UCI rustig verder gaan met allerlei maatregelen die zogezegd de veiligheid moeten verhogen. Dat zijn allemaal zaken die niets kosten en dus heel gemakkelijk op te leggen zijn. Het is nog altijd wachten op een serieuze actie van de renners en ploegleiders. Het zal wachten blijven want ze zijn verdeeld en ongeorganiseerd en degene die er iets aan wil doen predikt in de woestijn!
 1. Bernard Hinault, zelf de ‘baas’ geweest, over de leider in Pogacar: “De nieuwe patron van het peloton”
  PREMIUM
  Tour de France

  Bernard Hinault, zelf de ‘baas’ geweest, over de leider in Pogacar: “De nieuwe patron van het peloton”

  De dominantie van Tadej Pogacar (22) kreeg er de voorbije dagen nog een dimensie bij. De Sloveen begint nu ook zijn autoriteit te laten gelden over andere renners – zie de manier waarop hij vrijdag twee collega’s terugfloot die op een ongepast moment in de aanval gingen. Vijfvoudige ex-Tourwinnaar Bernard Hinault deed in zijn tijd ook zulke dingen: “Ik zie het probleem niet.”