Volledig scherm
© BELGA

Nick Nuyens heeft nieuwe wielerploeg rond mét Van Aert, Dupont en Devolder

De oprichters en eigenaars van het procontinentale team Veranda's Willems-Crelan, Nick Nuyens en Chris Compagnie zijn erin geslaagd een wielerploeg te creëren waarbij Crelan hoofdsponsor blijft in het veld en Veranda's Willems hoofdsponsor op de weg. En dat is goed nieuws voor Wout Van Aert want hij krijgt straks de gelegenheid om zich nog beter professioneel te laten begeleiden. Daarnaast zal hij ook kunnen proeven van tal van interessante wegwedstrijden.

  1. Victor Campenaerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

    Victor Campe­naerts maakt zich zorgen: "Misschien wel laatste profkoers gereden"

    Victor Campenaerts is er niet gerust in. De werelduurrecordhouder en Kristallen Fiets 2018 ligt nog tot eind 2022 onder contract bij zijn huidige team NTT. Maar de hakbijl dreigt voor het Zuid-Afrikaanse WorldTourteam. Volgens zijn manager Jef Van den Bosch is er reële interesse van andere ploegen op het allerhoogste niveau. Campenaerts, die morgen 29 wordt, bevestigt bij Sporza. "Er lopen gesprekken met twee WorldTourteams en mijn huidige ploeg. Maar iets concreets voor 2021 is er voorlopig niet. Zelfs geen aanbiedingen tegen mindere voorwaarden. In de Giro heb ik veel wakker gelegen over mijn toekomst. Meteen ook de verklaring waarom ik twee weken minder presteerde. Het bezorgt me veel stress. Ik wil niet doemdenken en het lijkt me erg onwaarschijnlijk, maar... misschien heb ik zondag wel mijn laatste profwedstrijd gereden."
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”