Tourwinnaar Tadej Pogačar vraagt zijn volgers of iemand zijn nichtje Julija (10) heeft gezien.
Volledig scherm
Tourwinnaar Tadej Pogačar vraagt zijn volgers of iemand zijn nichtje Julija (10) heeft gezien. © screenshot

Nichtje (10) van Tourfavoriet Pogacar al bijna acht maanden vermist: “Ontvoerd door moeder in sekte”

Tadej Pogacar stoomt zich klaar voor een mogelijke derde Tourzege op rij, maar in zijn privésfeer speelt zich intussen een drama af. Zijn tienjarige nicht Julija is inmiddels bijna acht maanden vermist. Op Instagram plaatste de Sloveense alleskunner een link naar een infopagina omtrent de verdwijning. Er ligt 10.000 euro klaar voor wie de gouden tip kan leveren.

 1. Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  4

  Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”

  Is er een dokter in de zaal? Rune Herregodts (24) - roepnaam ‘Den Dok’ - is vierdejaars student geneeskunde en verdedigt vandaag als enige man de Belgische kleuren op het EK tijdrijden in München. “Voor de top acht zou ik tekenen.” Daarvoor rekent Herregodts ook op marginal gains, al is dat niet evident. “In de Tour zag ik dat veel tijdrijders met een brede tijdrithelm reden. Ik heb aan de ploeg gevraagd om mijn helm met de maat small in te ruilen voor een large. Geld voor een windtunnel is er niet.”
 2. Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddellijke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”
  Wielrennen
  45

  Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddel­lij­ke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”

  Tom Dumoulin (31) houdt het wielrennen voor bekeken. De Nederlander van Jumbo-Visma nam begin 2021 al een tijd afscheid van het koersen, omdat hij zich nog moeilijk kon opladen. Eerder dit jaar raakte bekend dat dit zijn laatste jaar op de fiets zou zijn, maar nu laat zijn team weten dat hij met onmiddellijke ingang afscheid neemt. “Ik heb er keihard voor gewerkt, ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden”, aldus de ex-winnaar van de Giro.