Annemiek van Vleuten grijpt na de finish naar haar linkerpols.
Volledig scherm
Annemiek van Vleuten grijpt na de finish naar haar linkerpols. © Cor Vos

Nederlandse Annemiek Van Vleuten breekt pols in Giro Rosa en kan WK vergeten

WielrennenAnnemiek van Vleuten heeft bij een val in de zevende etappe van de Giro Rosa haar linkerpols gebroken. Dat is gebleken na onderzoek in het ziekenhuis in Italië. De 37-jarige wielrenster van Mitchelton-Scott had met nog twee etappes voor de boeg de leiding in het algemeen klassement met ruim twee minuten voorsprong. 

 1. LIVE GIRO. Groen licht voor de Stelvio morgen, vandaag al sneeuw op weg naar Madonna del Campiglio
  Giro

  LIVE GIRO. Groen licht voor de Stelvio morgen, vandaag al sneeuw op weg naar Madonna del Campiglio

  Het Giro-peloton staat voor een lastig tweeluik met twee aankomsten bergop. Vandaag ligt de streep getrokken op Madonna di Campiglio, maar ook het voorgeborchte is niet van de poes. Onderweg liggen twee beklimmingen van eerste categorie en eentje van derde categorie. Grijpt Kelderman de macht of zet roze trui Almeida een nieuwe stap richting eindwinst? Op deze pagina volgt u het vanop de eerste rij.
 2. Gaviria test voor de tweede keer positief op corona: zeldzaam, maar niet onmogelijk
  Giro

  Gaviria test voor de tweede keer positief op corona: zeldzaam, maar niet onmogelijk

  Brute pech voor Fernando Gaviria (26). De Colombiaanse topspurter heeft voor de tweede keer in enkele maanden positief getest op het coronavirus en moet de Giro verlaten. In maart kreeg Gaviria het virus al te pakken in de UAE Tour. Dat iemand twee keer besmet geraakt met het coronavirus is zeldzaam, maar niet onmogelijk, vertelt onze wetenschapsexpert Martijn Peters: “In België kennen we slechts drie gevallen van die aard.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement