Cees Bol valt de vuist in de openingsetappe in de Ronde van Noorwegen.
Volledig scherm
Cees Bol valt de vuist in de openingsetappe in de Ronde van Noorwegen. © Photo News

Nederlander Bol wint openingsetappe in Ronde van Noorwegen, Evenepoel komt ten val

WielrennenCees Bol heeft de openingsetappe van de Ronde van Noorwegen (UCI 2.BC) gewonnen. De Nederlander van Team Sunweb was in een massasprint sneller dan de Roemeen Eduard Grosu en de Noor Alexander Kristoff, en wordt dus ook de eerste leider.

  1. Tom Boonen fileert de Ronde van Vlaanderen in onze ‘In het Wiel-webcast’: “Dit was een afrekening van 10, 15 jaar tegen elkaar koersen”
    Play
    Wielrennen

    Tom Boonen fileert de Ronde van Vlaanderen in onze ‘In het Wiel-web­cast’: “Dit was een afrekening van 10, 15 jaar tegen elkaar koersen”

    Mathieu van der Poel won zondag met enkele centimeters verschil de Ronde van Vlaanderen editie 2020 van Wout van Aert. Dat allemaal na een zenuwslopende finale - waaruit wereldkampioen Julian Alaphilippe ongelukkig wegviel - die bol stond van de symboliek. “Ze moeten elkaar een bedankingsbrief met een doos pralines of een bak bier sturen”, aldus onze analist Tom Boonen in de ‘In Het Wiel-webcast’. Ook Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, geeft zijn mening daags na Vlaanderens Mooiste.