Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nairo Quintana gaat dan toch niet van start in Vuelta: “Wil me concentreren op mijn verdediging”

WielrennenNairo Quintana (32) verschijnt morgen dan toch niet aan de start van de Vuelta. De Colombiaan belandde gisteren in het oog van de storm nadat bekendgemaakt werd dat hij tijdens de voorbije Tour twee keer betrapt is op het gebruik van de verboden pijnstiller Tramadol. Omdat Tramadol geen doping is, mocht Quintana starten in de Vuelta, maar hij beslist nu dat niet te doen. “Ik wil me concentreren op mijn verdediging.” Zijn zesde plaats in de Tour is-ie wel kwijt.

24 reacties

 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Een pijnstiller is geen doping, en in de tour werden van alle kanten drinkbussen aangenomen, niet moeilijk om er een pilleke in te doen, duizenden mensen gebruiken deze pijnstiller, soms wordt er zelfs mee gesjoemeld doordat ze ze opsparen en verkopen.
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Wie niet kan spurten of wie niet kan klimmen zal het met doping ook niet kunnen . De alleskunners en getalenteerde renners zijn al altijd de besten geweest , al van jongsaf !
 • Gerrit defreyne

  4 maanden geleden
  Men zou beter andere zaken controleren. Als het om veiligheid gaat kan men andere maatregelen nemen. O.a rond de fietsen die veel te fragiel zijn, de veel te lichte kledij, de begeleidende motoren, het aantal wagens. Maar al die zaken brengen geld in de lade. De sport is in het algemeen een hypocriete wereld. En dit met instemming van vele instanties ook de media. Anders speelde men nooit het WK voetbal in Quatar.
 • Berthie Gijsen

  4 maanden geleden
  De renner met de beste vitamines wint .Voeding bepaalt winnen of verliezen .
 • guido verwerft

  4 maanden geleden
  Waar rook is is er vuur