Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nairo Quintana gaat dan toch niet van start in Vuelta: “Wil me concentreren op mijn verdediging”

WielrennenNairo Quintana (32) verschijnt morgen dan toch niet aan de start van de Vuelta. De Colombiaan belandde gisteren in het oog van de storm nadat bekendgemaakt werd dat hij tijdens de voorbije Tour twee keer betrapt is op het gebruik van de verboden pijnstiller Tramadol. Omdat Tramadol geen doping is, mocht Quintana starten in de Vuelta, maar hij beslist nu dat niet te doen. “Ik wil me concentreren op mijn verdediging.” Zijn zesde plaats in de Tour is-ie wel kwijt.

24 reacties

 • bernard vermeulen

  1 maand geleden
  Een pijnstiller is geen doping, en in de tour werden van alle kanten drinkbussen aangenomen, niet moeilijk om er een pilleke in te doen, duizenden mensen gebruiken deze pijnstiller, soms wordt er zelfs mee gesjoemeld doordat ze ze opsparen en verkopen.
 • Johan Maddens

  1 maand geleden
  Wie niet kan spurten of wie niet kan klimmen zal het met doping ook niet kunnen . De alleskunners en getalenteerde renners zijn al altijd de besten geweest , al van jongsaf !
 • Gerrit defreyne

  1 maand geleden
  Men zou beter andere zaken controleren. Als het om veiligheid gaat kan men andere maatregelen nemen. O.a rond de fietsen die veel te fragiel zijn, de veel te lichte kledij, de begeleidende motoren, het aantal wagens. Maar al die zaken brengen geld in de lade. De sport is in het algemeen een hypocriete wereld. En dit met instemming van vele instanties ook de media. Anders speelde men nooit het WK voetbal in Quatar.
 • Berthie Gijsen

  1 maand geleden
  De renner met de beste vitamines wint .Voeding bepaalt winnen of verliezen .
 • guido verwerft

  1 maand geleden
  Waar rook is is er vuur
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Remco Evenepoel naar Ineos? Michel Wuyts vindt het niet onrealistisch: “Uiteraard hebben ze de middelen”
  Play
  Wielrennen
  21

  Remco Evenepoel naar Ineos? Michel Wuyts vindt het niet onrealis­tisch: “Uiteraard hebben ze de middelen”

  Remco Evenepoel naar Ineos Grenadiers, volgens Michel Wuyts is het niet onrealistisch. “Ineos heeft uiteraard de middelen", zegt onze wieleranalist in bovenstaande video. “Het bedrijf Ineos heeft een omzet van 60 miljard per jaar, bij Soudal - de volgende hoofdsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere, is dat 1,1 miljard. Als we naar de ploegen kijken dan heeft Ineos een jaarbudget van 51 miljoen euro. Bij de ploeg van Lefevere gaat het straks om een goeie twintig miljoen euro.