Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nairo Quintana gaat dan toch niet van start in Vuelta: “Wil me concentreren op mijn verdediging”

WielrennenNairo Quintana (32) verschijnt morgen dan toch niet aan de start van de Vuelta. De Colombiaan belandde gisteren in het oog van de storm nadat bekendgemaakt werd dat hij tijdens de voorbije Tour twee keer betrapt is op het gebruik van de verboden pijnstiller Tramadol. Omdat Tramadol geen doping is, mocht Quintana starten in de Vuelta, maar hij beslist nu dat niet te doen. “Ik wil me concentreren op mijn verdediging.” Zijn zesde plaats in de Tour is-ie wel kwijt.

24 reacties

 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Een pijnstiller is geen doping, en in de tour werden van alle kanten drinkbussen aangenomen, niet moeilijk om er een pilleke in te doen, duizenden mensen gebruiken deze pijnstiller, soms wordt er zelfs mee gesjoemeld doordat ze ze opsparen en verkopen.
 • Johan Maddens

  3 maanden geleden
  Wie niet kan spurten of wie niet kan klimmen zal het met doping ook niet kunnen . De alleskunners en getalenteerde renners zijn al altijd de besten geweest , al van jongsaf !
 • Gerrit defreyne

  3 maanden geleden
  Men zou beter andere zaken controleren. Als het om veiligheid gaat kan men andere maatregelen nemen. O.a rond de fietsen die veel te fragiel zijn, de veel te lichte kledij, de begeleidende motoren, het aantal wagens. Maar al die zaken brengen geld in de lade. De sport is in het algemeen een hypocriete wereld. En dit met instemming van vele instanties ook de media. Anders speelde men nooit het WK voetbal in Quatar.
 • Berthie Gijsen

  3 maanden geleden
  De renner met de beste vitamines wint .Voeding bepaalt winnen of verliezen .
 • guido verwerft

  3 maanden geleden
  Waar rook is is er vuur
 1. Wereldkampioen Remco Evenepoel bereidt in Calpe het nieuwe seizoen voor
  Play
  Wielrennen
  11

  Wereldkam­pi­oen Remco Evenepoel bereidt in Calpe het nieuwe seizoen voor

  ‘t Is nog maar half november en de eerste wegkoersen liggen nog een eindje van ons, maar Remco Evenepoel is al begonnen aan z'n voorbereiding op 2023 - zijn eerste seizoen in de regenboogtrui. De wereldkampioen vertoeft momenteel in Calpe, waar hij sinds dit najaar over een eigen stulpje beschikt. Op het Instagramverhaal van zijn goede vriend Siebe Roesems zien we Evenepoel bij schemeravond richting de bekende rots van Calpe rijden. Echt zwaar trainen is het nog niet, eerder kilometers malen met af en toe een tussenstop voor een kopje koffie. Waar Evenepoel over enkele maanden voor het eerst een rugnummer opspeldt is nog niet geweten.
 1. Mathieu van der Poel duikt het veld in: neem jij de viervoudige wereldkampioen op in jouw Gouden Cross-ploeg?
  Gouden Cross
  1

  Mathieu van der Poel duikt het veld in: neem jij de viervoudi­ge wereldkam­pi­oen op in jouw Gouden Cross-ploeg?

  Zondag maakt Mathieu van der Poel zijn langverwachte rentree in het veld. De viervoudige wereldkampioen komt aan de start van de Wereldbekermanche in Hulst. Samen met Wout van Aert - op wie we nog een week moeten wachten - is Van der Poel de duurste renner in de Gouden Cross, maar hij is een garantie op veel punten. Neem jij onze noorderbuur op in jouw (nieuwe of bestaande) Gouden Cross-ploeg? Of neem je een risico en laat je Van der Poel links liggen?