Tiesj Benoot (rechts) vormde ook al in de klassiekers een topduo met Wout van Aert (links).
Volledig scherm
Tiesj Benoot (rechts) vormde ook al in de klassiekers een topduo met Wout van Aert (links). © Photo News

Naast geel denkt Jumbo-Visma in Tour duidelijk ook aan groen met Van Aert: Benoot zeker van selectie, ook Van Hooydonck maakt kans

Tour de FranceTrekt Jumbo-Visma deze zomer met drie Belgen naar de Tour? Na zijn sterk voorjaar is Tiesj Benoot de zevende certitude. Nathan Van Hooydonck is kanshebber voor de achtste en laatste plek in de sterren-selectie. De ploeg wil Wout van Aert voldoende ondersteunen in zijn gooi naar de groene trui met een deel van zijn klassieke voorjaarsploeg. 

19 reacties

 • Johan Maddens

  9 maanden geleden
  Marika Peeters , een goeie raad : volg de Nieuwelingen , junioren en beloften als je zo gefrustreerd bent van een prof ??
 • Marika Peeters

  9 maanden geleden
  Ocharme Benoot& Co, ik benijd hun niet voor het huzaren werk dat hun in de TDF te wachten staat. In de bergritten, als Roglic hulp nodig heeft? gaat Wout zeggen:"mij nie bellen", ik moet me sparen voor mijn vlakke ritten, en is Benoot de pineut, om ook Wout's helpersrol over te nemen. Een geluk voor de 3 hoogste in de pikorde bij JV, dat ze Benoot&Co erbij hebben, want Vingegaard moest in '21, de "true colors" van Wout ontdekken, toen die hem helpen moest maar zich spaarde, voor zijn eigen zeges
 • Liliane Wuyts

  9 maanden geleden
  Jan Van Bavel, Wout heeft het altijd alleen moeten doen. Het is nog maar pas dat hij versterking gekregen heeft. Als je dit niet weet, wie ben je dan.
 • Johan Maddens

  9 maanden geleden
  eric deloof, mag ik er nog aan toevoegen dat hij ook ploegmaats aan een zege kan helpen , daarvoor moet je al een beetje coureur zijn !
 • Jan Van Bavel

  9 maanden geleden
  Als VA het alleen zou moeten doen komt er van truien niet veel terecht.
 1. Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerheide het spannendste in jaren wordt
  PREMIUM
  Veldrijden
  19

  Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerhei­de het spannend­ste in jaren wordt

  De ene zijn ogen schoten vuur. De andere trok de hele tijd zijn bovenlip op. Na de demonstraties van Wout van Aert (28) en Mathieu van der Poel (28) kondigt het WK veldrijden van komende zondag in Hoogerheide zich aan als een thriller. “Verrast kan ik niet meer worden: ik weet dat Mathieu er zal staan”, aldus Van Aert. “Ik denk niet dat één zo’n versnelling als gisteren zal volstaan om Wout te verslaan”, zegt Van der Poel dan weer. Dit wordt het spannendste WK in jaren.
 2. KIJK. Verken het WK-parcours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”
  WK VELDRIJDEN
  9

  KIJK. Verken het WK-par­cours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”

  Zondag wacht een titanenduel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK veldrijden. Maar hoe ziet die omloop in Hoogerheide er nu juist uit? In welke zones kan het verschil gemaakt worden? En hoe groot is de kans op een sprint? Onze analist Niels Albert sprong op zijn fiets en nam de proef op de som. In onderstaande video’s krijgt u een unieke blik op het parcours en krijgt u zijn analyse per zone mee.
 1. Op naar aparte categorie voor transgenders na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  Op naar aparte categorie voor transgen­ders na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de transgender ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgenders in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.