Jakobsen haalt het in de spurt van Gaviria en Capiot.
Volledig scherm
Jakobsen haalt het in de spurt van Gaviria en Capiot. © BELGA

Na Groenewegen wint ook Jakobsen voor het eerst sinds horrorcrash: “Dat ik kan sprinten en winnen is een hele opluchting”

WIELRENNENMooi moment voor Fabio Jakobsen. De Nederlander heeft vandaag de tweede etappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Jakobsen wint zo voor het eerst een koers sinds zijn comeback drie maanden geleden. Om het extra symbolisch te maken: gisteren pakte ook Dylan Groenewegen zijn eerste overwinning sinds zijn schorsing.

30 reacties

 • Freddy van Puymbrouck

  1 jaar geleden
  Je gunt het hem zo hard en als het dan lukt is het zoveel mooier!
 • Peter John Vermeersch

  1 jaar geleden
  Dit is natuurlijk een gigantische opsteker voor Fabio. En de rest van het team ook. Dikke proficiat
 • lieve rigo

  1 jaar geleden
  Van harte een dikke proficiat Fabio.
 • Kenny De Pril

  1 jaar geleden
  Als het ene gegund is… proficiat sterke klasbak !
 • Jean Paul Heck

  1 jaar geleden
  Prachtig fabio. Held!
 1. Nederlands criterium laat Tourwinnaar Vingegaard invliegen en strikt Van Aert voor afscheid Dumoulin, maar die haakt ziek af
  Wielrennen
  3

  Nederlands criterium laat Tourwin­naar Vingegaard invliegen en strikt Van Aert voor afscheid Dumoulin, maar die haakt ziek af

  Van een domper gesproken. Tom Dumoulin moet ziek afzeggen voor de Profronde van Etten-Leur. Het had zijn laatste wedstrijd op Nederlandse bodem moeten zijn, gevolgd door een afscheidsfeestje. Het criterium haalde alles uit de kast gehaald om Tourwinnaar Jonas Vingegaard te overtuigen. Dat lukte, de Deen komt overgevlogen met een privéjet. Ook Wout van Aert tekent present. Zij het dan alleen voor de wedstrijd.