In de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar, gewonnen door Lotte Kopecky, lag het prijzengeld bij de vrouwen en de mannen al even hoog.
Volledig scherm
In de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar, gewonnen door Lotte Kopecky, lag het prijzengeld bij de vrouwen en de mannen al even hoog. © Getty Images

Na de Ronde nu ook in alle andere koersen van Flanders Classics gelijk prijzengeld voor vrouwen en mannen

WielrennenIn alle voorjaarswedstrijden van Flanders Classics zal het prijzengeld voor de vrouwen even hoog liggen als bij de mannen. Vorig jaar was dat enkel het geval bij de Ronde van Vlaanderen. Flanders Classics wil zo nog verder inzetten op de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

27 reacties

 • Peeters Francis

  3 maanden geleden
  Dan maar evenveel kilometers rijden ook.
 • Fons Heylen

  3 maanden geleden
  Hélemaal terecht maar ….dit is niet het “gelijkheid “ wat de emancipatiestrijd beoogde, ofwel !?
 • gie vanheers

  3 maanden geleden
  Minder km rijden en toch hetzelfde verdienen is pure discriminatie, maar dan hoort men de vrouwen niet klagen. Als ze hetzelfde willen verdienen moeten ze ook hetzelfde werk doen, dus ook hetzelfde parcours.
 • Joeri Vermeiren

  3 maanden geleden
  Gelijk prijzengeld zou ook gelijk aantal km’s moeten zijn. Gelijk is gelijk
 • Peeters Wim

  3 maanden geleden
  Ik dacht altijd dat vrouwen hetzelfde parcours reden als de mannen wat als ik de reacties hier lees niet het geval is. Ergens is het dan normaal dat ze niet evenveel als prijzengeld krijgen. Nu ja is rap opgelost. Ofwel verlaag je de afstand bij de mannen of je verhoogt die van de vrouwen. Ben voor gelijkheid, maar dan moet je over de hele lijn gelijk handelen.