Drie blikvangers uit onze Next Gen-reeks: Florian Vermeersch, Shari Bossuyt en Cian Uijtdebroeks.
Volledig scherm
Drie blikvangers uit onze Next Gen-reeks: Florian Vermeersch, Shari Bossuyt en Cian Uijtdebroeks. © Photo News/Belga

Na de geweldige solo van Van Moer in de Dauphiné: deze 27 Belgische talenten staan klaar om de wielerhemel te bestormen

WielrennenBrent Van Moer (23) verbaasde vandaag iedereen met een gewéldige solo in de Dauphiné. Begin deze maand werd Ilan Van Wilder (21) vierde tussen de wereldtop tijdrijden in de Ronde van Romandië, Cian Uijtdebroeks (18) won gisteren met overmacht de juniorenkoers Classique des Alpes, Jordi Meeus (22) haalde een etappe in de Ronde van Hongarije binnen,... Hoeft het nog gezegd dat ons land zowel bij de jongens als de meisjes in ongelofelijke weelde baadt? En er staan nog meer talenten te trappelen: in onze vijfdelige Next Gen-reeks stellen we de 27 grootste Belgische koerstalenten aan u voor. Hieronder alvast een overzicht.

7 reacties

 • jan janssens

  2 maanden geleden
  We zullen eens zien wat er van overschiet binnen pakweg 5 jaar.
 • Peter Van Mol

  4 maanden geleden
  Jean omdat er bij de vrouwen gewoon geen wieler talent zit... let maar op Emiel Verstringhe...
 • Jo Hermans

  4 maanden geleden
  En van mij mag Thibaut Ponsaerts er ook bij !
 • Eduard Vanderheyden

  4 maanden geleden
  De toekomst zal het uitwijzen.
 • RUDI DUHOU

  4 maanden geleden
  Namen kan je er altijd toevoegen. Misschien een alec segaert of een robin orins zouden ook niet misstaan denk ik.
 1. Gino Mäder wint slotetappe Ronde van Zwitserland, Carapaz eindwinnaar
  Play
  Wielrennen
  2

  Gino Mäder wint slotetappe Ronde van Zwitser­land, Carapaz eindwin­naar

  Gino Mäder heeft de slotetappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Op de laatste beklimming van de dag, sprong Woods weg uit de groep der favorieten en enkel Mäder kon hem in de afdaling nog bijbenen. In een sprintje met twee was de Zwitser van Team Bahrain Victorious de snelste. Carapaz kwam - ondanks enkele aanvalspogingen van Uran - niet meer in de problemen en is eindwinnaar. Wordt de Ecadoraan de grootste uitdager van Roglic en Pogacar in de komende Ronde van Frankrijk?
 2. KOERS KORT. Guillaume Martin en Christophe Laporte speerpunten Cofidis in Ronde van Frankrijk - Jakobsen komt aan de start van de Ronde van Spanje
  Wielrennen

  KOERS KORT. Guillaume Martin en Christophe Laporte speerpun­ten Cofidis in Ronde van Frankrijk - Jakobsen komt aan de start van de Ronde van Spanje

  Cofidis heeft donderdag zes van zijn acht renners bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, die op 26 juni van start gaat. Guillaume Martin mikt op een goed algemeen klassement, Christophe Laporte waagt zijn kans in de massasprints. Het is al van 2008 geleden dat Cofidis een ritzege wist te boeken in de Tour.