Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. © Photo News

Na de crash en de woorden, nu het handje: Jakobsen en Groenewegen zagen elkaar voor het eerst terug in koers op het NK

WielrennenTimo Roosen (28) is de nieuwe kampioen op de weg in Nederland, maar hét moment op de VAM-berg in Drenthe kwam er misschien wel na de koers: Dylan Groenewegen (vandaag 28) en Fabio Jakobsen (24) gaven elkaar tien maanden na de horrorcrash in de Ronde van Polen een handje. 

5 reacties

 • Herman Van Arendonk

  1 jaar geleden
  Als Groenewegen openlijk toegeeft dat hij de valpartij in Polen veroorzaakte, dan kan Jumbo/Visma een gigantische schadevergoeding verwachten van Deceuninck/Quickstep. Groenewegen is dus door zijn advokaten geinstrueerd geen schuld te bekennen. Dat is heel vervelend voor Jakobsen, en ook voor Groenewegen ook. Die laatste wil namelijk volgens mij wel zijn verantwoordelijkheid nemen, maar de financiele belangen zijn groot.
 • marianne heerwegh

  1 jaar geleden
  Als Groenewegen dit in de prive op de openbare weg doet zoals met Jacobsen, krijgt deze 3 jaar rijverbod (ook met de fiets) + gevangen straf ! ! !
 • Jan Jansen

  1 jaar geleden
  Velen doen en hebben gedaan wat Groenewegen deed!
 • Christiaan

  1 jaar geleden
  Wendy Peeters als dat zo zou gaan reed er geen sprinter meer rond en moest Patrick L zelf weer op de fiets omdat alle wolven dan retraite konden houden.
 • Wendy Peeters

  1 jaar geleden
  Groenewegen had minstens 2 jaar schorsing moeten krijgen voor zijn moordpoging. Keeper Ajax krijgt al 9mnd om per ongeluk een verkeerd en onschuldig pilletje te nemen.
 1. BEKIJK. De verschroeiende versnelling van Van Aert, Philipsen denkt onterecht dat hij wint: dé momenten van de vierde rit
  Play
  Tour de France
  12

  BEKIJK. De verschroei­en­de versnel­ling van Van Aert, Philipsen denkt onterecht dat hij wint: dé momenten van de vierde rit

  De aanloop was lang, de apotheose zéér spectaculair. Wout van Aert pakte uit met een fantastisch nummer in de Tour. In de vierde etappe knalde de geletruidrager, na geweldig werk van zijn ploeg, iedereen uit het wiel op de Côte du Cap Blanc-Nez, een helling van vierde categorie(zie boven). Hij reed dan nog een tijdrit van tien kilometer en klaarde de klus. Indrukwekkend, al was dat Jasper Philipsen duidelijk ontgaan. Onze landgenoot won de sprint voor de tweede plek en juichte uitbundig. De renner van Alpecin-Deceuninck dacht duidelijk dat hij de winnaar van de dag was:
 2. “Wat Wout elke dag doet op zijn fiets, is niet eerlijk voor de rest”: buitenland­se pers ziet Van Aert toetreden tot de galerij der groten
  Tour de France
  40

  “Wat Wout elke dag doet op zijn fiets, is niet eerlijk voor de rest”: buitenland­se pers ziet Van Aert toetreden tot de galerij der groten

  Wout van Aert siert ook de buitenlandse pers. Hoe kan het ook anders na die grootse Tourzege van gisteren? La Gazzetta dello Sport geeft hem een 10 op 10. L’Équipe denkt aan psychologische hulp voor de concurrentie. En in Spanje wijzen ze naar de trotsheid van zowel Vlamingen als Walen. “Zelden heb ik zo’n monster van een renner gezien.”