Jim Ratcliffe.
Volledig scherm
Jim Ratcliffe. © Photo News

‘Money talks’: het verschil tussen Ineos en Quick.Step in veelzeggende cijfers

WielrennenMoney, money, money. Zie daar meteen het grootste verschil tussen Ineos Grenadiers en Quick.Step - Alpha Vinyl. Enkele veelzeggende cijfers.

32 reacties

 • Freek Pieters

  2 maanden geleden
  Spijtig, maar in topsport is er eigenlijk geen plaats voor sentiment en dat weet patlef ook. Na het afscheid van Keisse in het Kuipke zal er misschien iets bekend geraken, of niet. Ik zou er niet van verschieten. En dan zou ik nog steeds supporter zijn. Sentiment is voor verliezers. Wout heeft destijds ook de goede keuze gemaakt. Vandenbroucke ook toen hij Lotto verliet voor Mapei (nadien nog stoten gedaan, maar ja)… Na zo een seizoen zou ik ook extra cash vragen aan mijn baas.
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Eigenlijk wel straf dat het budget van een topwielerploeg minder is dan hoeveel een voetbalclub betaald voor 1 speler. En dat is enkel de aankoop, dan spreken we nog niet over loon. Want vergeleken met topvoetballers zijn topwielrenners armoedzaaiers.
 • Dorine Samaille

  2 maanden geleden
  Volgens mij kan Remco geen betere en stabielere ploeg en entourage hebben als bij Quick-Step maar hij is oud en wijs genoeg om daar zelf over te gaan. Het is als een huwelijk:in goede en kwade dagen, denk bv aan toen hij is gevallen, de ploeg heeft hem ook gesteund in zijn herstel.
 • Bernard Deplacie

  2 maanden geleden
  Oftewel moet Lefevre Inbev -'Brussels bedrijf' 50 miljard met Brusselse topper- aan de haak slaan oftewel, meer plausibel, fuseren met TotalEnergies. Een ploeg die juist uit de boot valt in de ranking ; 21e en met Boasson Hagen en Sagan oude toppers heeft. Total is goed voor een omzet van het dubbele van Ineos. Met Soudal zullen ze het niet redden en moet hij Remco laten gaan. Bij Total zitten er ook verschillende goede klimmers.
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Als het budget van Ineos 51 miljoen euro bedraagt en dat van Quickstep 20 dan komt Ineos er in de zeges bekaaid vanaf. QS won een monument (L-B-L) , Vuelta en heeft de wereldkampioen en Europees Kampioen. Ineos heeft Parijs-Roubaix gewonnen en geen grote ronde want de Tour was voor Jumbo-Visma en de Giro voor Bora-Hans Grohe.Koerskennis is ook nodig niet alleen geld.