Caleb Ewan begin dit jaar aan het feest in de UAE Tour, waar hij het puntenklassement won.
Volledig scherm
PREMIUM
Caleb Ewan begin dit jaar aan het feest in de UAE Tour, waar hij het puntenklassement won. © Photo News

Milaan-Turijn wordt voor Caleb Ewan de ultieme test voor Sanremo: “Ik red het ook wel alleen in de sprint”

WielrennenVandaag Milaan-Turijn, zaterdag Milaan-Sanremo. Caleb Ewan, de prijssprinter van Lotto-Soudal, zet groot in bij zijn rentree naar de koers. Hij won in januari (twee ritten in Australië) en in februari (een rit in de UAE Tour). En nu er weer kan worden gekoerst, moet er ook snel weer worden gewonnen. Vandaag als het kan, maar als hij moet kiezen: doe dan maar Milaan-Sanremo.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”