Jasper Philipsen is de topfavoriet om het BK te winnen. Maar komt het wel tot een massasprint?
Volledig scherm
PREMIUM
Jasper Philipsen is de topfavoriet om het BK te winnen. Maar komt het wel tot een massasprint? © Photo News

Michel Wuyts is er niet van overtuigd dat het tot een massasprint komt: “Drie ingrediënten volstaan om van dit BK een feest te maken”

BK wielrennenZondag wordt op het BK wielrennen een massasprint verwacht. Maar onze columnist Michel Wuyts is daar niet zo zeker van. “In de voorbije 20 jaar vroeg het parcours twaalf keer om een groepssprint. Die kwam er slechts vier keer.” 

8 reacties

 • Eddy Beernaert

  1 maand geleden
  En 'bijna' had Michel nog gelijk ook! Het 'werd' een mooi kampioenschap ... Enkel het slot had anders gemogen ... Eerst was er Sep Vanmarcke die de koers 'maakte' .. en dan kwam Remco Evenepoel op de proppen. Zo hebben we toch nog wat koers gezien. En ja: een koes moet een einde krijgen ook ... Jammergenoeg was dit weer eens een sprint ... Ik denk dat buiten de supporters van die pure sprinters maar weinig hebben aan zoiets ... Een BK mag toch gerust nog een 50km langer zijn ook ...
 • Seppe Goossens

  1 maand geleden
  Het kwam dus tot een sprint; als verwacht. En dan is Merlier een mogelijke winnaar. En zo ging het..
 • adri zuiderwijk

  1 maand geleden
  Remco kan laten zien ook bij de sprinterselite te horen net als Pidcock die als een raket aankwam in Overijse ondanks een schrale 60kg, hopelijk loopt t op, hangt beetje van t getij af..
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Remco kan roet in het eten van de sprinters gooien.
 • Henk Juwet

  1 maand geleden
  De mannen van Levevre zijn met 26 de boel bijeenhouden 1 demarrage van Evenepoel op 15km van het einde en met 10 man elke actie counteren en hij wint op 1 been zo zal geschieden