Michel Wuyts zag Eddy Merckx in 1969 zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik winnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Wuyts zag Eddy Merckx in 1969 zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik winnen. © BELGA/HLN

Michel Wuyts haalt herinneringen op aan Merckx’ eerste zege in L-B-L: “De Vlaeminck en Gimondi krasselden als een wrak en een schim”

Luik-Bastenaken-LuikIn 1969 boekte Eddy Merckx zijn eerste van vijf zeges in Luik-Bastenaken-Luik. Onze analist Michel Wuyts zat toen als twaalfjarige jongen voor het televisietoestel. Vandaag, 53 jaar later, haalt hij herinneringen op van die onvergetelijke dag. “Ik voelde de tranen opwellen die Merckx en Van Schil toen voor binnenin hielden.”

8 reacties

 • Francis Smet

  4 maanden geleden
  Men mag geen wielrenners, voetballers en andere sporters met elkaar vergelijken, die in een andere tijdsperiode hun sport hebben uitgeoefend . Er zijn steeds wijzigingen in materiaal, voeding,training en begeleiding, dit maakt dat je atleten niet met elkaar kan vergelijken.We mogen ook ook het financieel plaatje niet te vergeten ! Je kan in elke sport wel iemand noemen, van die was beter dan die andere, maar klopt dat wel ? Geniet gewoon van de prestaties!
 • Vincent Lagaisse

  4 maanden geleden
  Je moet niet kijken naar vroeger altijd met jullie merkx het is nu dat het telt en niet 40 jaar geleden
 • Monique Asaert

  4 maanden geleden
  Als Merckx een fiets had zoals de renners nu! Was hij nog beter geweest..
 • guy Van Deun

  4 maanden geleden
  Eddy was een uitzonderlijk mooi renner en een prachtig mens.
 • Johnny chanet

  4 maanden geleden
  Toch blijft de meest spectaculaire LBL toen Hinault in de sneeuw won met enorme voorsprong. Met bevroren handen waar hij de rest van zijn leven de gevolgen van moet dragen.