Van Aert en Evenepoel voor het WK in Leuven in september vorig jaar.
Volledig scherm
Van Aert en Evenepoel voor het WK in Leuven in september vorig jaar. © Photo News

“Met twee kopmannen naar het WK”: bondscoach Vanthourenhout blikt al vooruit naar Australië

WielrennenBondscoach Sven Vanthourenhout was zondag een aandachtig toeschouwer in Luik en glunderde na afloop. “1, 2, 3 en 6 voor België. Voor mij het mooiste moment van dit voorjaar.”

21 reacties

 • Rafaël Pauwels

  2 maanden geleden
  Wanneer gaan jullie een beetje respect hebben voor Remco en Wout. Ze hebben al mooie dingen gedaan . Wens alle Belgen nog veel succes.
 • Stefan Van Attenhoven

  2 maanden geleden
  Dylan in vorm kan net zo goed als Wout of Evenepoel wereldkampioen worden. Hopelijk slaagt de bondscoach erin om Evenepoel voor België te laten rijden en niet voor Quick Step.
 • elke vliegen

  2 maanden geleden
  Remco heeft gewoo gedaan wat ze hem gevraagd hebben, ze hebben het zelf gezegd in de reportage op één. De huidige wereldkampioen is een terechte wereldkampioen, hij was beresterk die dag maar blijkbaar hebben sommige nog steeds problemen met hun oge omdat in te zien.
 • René Pijnacker

  2 maanden geleden
  Die leert het ook niet hè? Zo ver vantevoren al renners aanwijzen. Ging op de OS met Wout en Remco bij het tijdrijden op zeker goud en zilver ophalen. Was maar een formaliteit, en... Wacht eerst eens hoe de mannen uit de grote ronden komen.
 • Gunther Persoon

  2 maanden geleden
  Geen goed idee …..,Remco is geen nationale team player,maar ik een Lefevere boy.Hij heeft ons land al 2 keer geflikt door zijn eigen koers te rijden ipv in team verband.Remco is vast een goed renner maar niet in de nationale ploeg,dus laat hem aub thuis
 1. “Wat Wout elke dag doet op zijn fiets, is niet eerlijk voor de rest”: buitenland­se pers ziet Van Aert toetreden tot de galerij der groten
  Tour de France
  40

  “Wat Wout elke dag doet op zijn fiets, is niet eerlijk voor de rest”: buitenland­se pers ziet Van Aert toetreden tot de galerij der groten

  Wout van Aert siert ook de buitenlandse pers. Hoe kan het ook anders na die grootse Tourzege van gisteren? La Gazzetta dello Sport geeft hem een 10 op 10. L’Équipe denkt aan psychologische hulp voor de concurrentie. En in Spanje wijzen ze naar de trotsheid van zowel Vlamingen als Walen. “Zelden heb ik zo’n monster van een renner gezien.”
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 3. BEKIJK. Thuisrijder Cort zorgt opnieuw voor kleur, Van Aert doet goede zaken voor groen en Groenewegen haalt zijn gram: de hoogtepunten van rit 3
  Play
  Tour de France
  2

  BEKIJK. Thuisrij­der Cort zorgt opnieuw voor kleur, Van Aert doet goede zaken voor groen en Groenewe­gen haalt zijn gram: de hoogtepun­ten van rit 3

  De derde etappe van de Ronde van Frankrijk was de laatste op Deense bodem, maar het werd er al bij al eentje zonder veel geschiedenis. Thuisrijder Magnus Cort kleurde opnieuw de ganse dag het televisiescherm, op het einde was het woord opnieuw aan de sprinters. Wout van Aert deed weer een gooi naar de ritzege, maar werd in extremis geremonteerd door Dylan Groenewegen. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de etappe.